Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Zdrcený Ronaldo: Před lidmi se schovával za sedačku. Matka napadeného autisty zuří

Autor: sm

Ještě před pár dny to vypadalo, že největším problémem Cristiana Ronalda jsou výsledky jeho týmu. Pak ale přišel zkrat, který si nejspíš fotbalista Manchesteru United bude vyčítat ještě hodně dlouho. Při odchodu z hřiště frustrovaně praštil do telefonu mladého autistického fanouška (14) a od té doby doby čelí nadávkám, před kterými se naposledy schovával za sedadlem luxusního vozu...

Úder, kterým Ronaldo rozbil mobil mladému autistickému chlapci, si bude Portugalec asi ještě nějakou dobu v hlavě promítat. Kromě toho, že tento incident okamžitě zaplnil noviny napříč světem a jeden z nejlepších fotbalistů současnosti se ihned stal terčem urážek, tenhle problém se mu evidentně jen tak vyžehlit nepodaří...

„Vždy musíme být uctiví, trpěliví a jít příkladem všem mladým lidem, kteří milují krásnou hru. Chtěl bych se omluvit za svůj výbuch, a pokud to bude možné, rád bych tohoto příznivce pozval na zápas na Old Trafford jako projev fair-play a sportovního chování,“ napsala fotbalová hvězda na své sociální sítě.

Matka chlapce, Sarah Kellyová, je ale naprosto pobouřena Ronaldovým chováním. „Nemám mu co říct. Proč bychom měli cestovat na Old Trafford? Proč by měl fanoušek modrých jít navštívit červeného?“ ptala se naštvaně Sarah, jejíž syn Jake už údajně po incidentu nechce na žádný fotbalový zápas jít. A už vůbec nechce navštívit duel, na který jej ve své omluvě pozval Ronaldo.

Jake  byl v hloučku fotbalových fanoušků, kteří mávali na odcházející hráče Manchesteru po prohře na hřišti Evertonu. Chlapec si odchod fotbalistů nahrával a Cristiano po jeho telefonu pod náporem emocí při odchodu do šatny šlehl rukou. Výsledkem byl rozbitý přístroj fanouška, podlitina na jeho ruce a zděšený autista, který se s tímto zážitkem vypořádává jen těžko. Ronaldova reakce navíc matku chlapce pořádně naštvala.

„Pokud by byl upřímný, měl se podle mě v okamžiku incidentu otočit, zvednout Jakeův telefon a říct: »Omlouvám se«,“ myslí si Sarah.  „Nejvíc mě rozesmálo to »sportovní chování«. Když tohle můžete udělat čtrnáctiletému klukovi. To vůbec není sportovní chování,“ čeřila se Sarah, podle které se Ronaldo chová jako kdyby mu rodina dlužila laskavost.

Kellyová vyzdvihla reakci Evertonu, který na útok podle ní reagoval skvěle. Naopak ji dohnaly k slzám urážky od fanoušků Unitedu a také samotného klubu. Ten se podle ní k celé kauze postavil příšerně a celou věc to ještě zhoršilo.

Soudě podle posledních obrázků britských novinářů, velice špatně nese situaci i samotný Ronaldo, který se při odjezdu z tréninku schovával před novináři za sedadlo řidiče. Nakonec se přece jen povedlo fotbalovou superstar zachytit a jeho výraz mluví za vše…

Ronalda prohra v Evertonu trápila. Po tukání nedokázal udržet emoce na uzdě...
Ronalda prohra v Evertonu trápila. Po tukání nedokázal udržet emoce na uzdě...