Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ronaldo oslavil rekordní gól dojemným gestem: Stovka pro tebe, synku!

Autor: mib, red

Ruku políbil a vztyčil k nebi. Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo (37) z Manchesteru United gól proti Arsenalu (1:3) oslavil dojemným gestem, kterým věnoval svou rekordní branku tragicky zesnulému synovi.

Portugalec se vrátil na trávník po rodinné tragédii, kdy mu při porodu umřel syn. Smutek zaháněl s rodinou včetně novorozené dcery. Teď si »CR7« zlepšil aspoň malinko náladu, protože jako první hráč v historii vstřelil 100 branek v anglické Premier League i ve španělské La Lize. Svou první branku v anglické nejvyšší soutěži vstřelil v listopadu roku 2003, tedy před více jak osmnácti lety.

„Dosáhnout takového úspěchu na konci tak smutného týdne svědčí o Cristianově duševní síle,“ vysekl Ronaldovi poklonu legendární Gary Lineker. Stejně jako v zápase s Liverpoolem se fanoušci obou znesvářených táborů spojili a symbolicky v sedmé minutě jednomu z nejlepších fotbalistů světa vyjádřili podporu potleskem. Tím však radost Cristianovi skončila, výsledky jeho United jsou v poslední době spíše k pláči. Slavný tým prohrál čtyři venkovní duely za sebou, což se mu stalo po neuvěřitelných 41 letech.

Cristiano Ronaldo vstřelil svůj první gól po smrti syna.
Cristiano Ronaldo vstřelil svůj první gól po smrti syna.