Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Becker jde za mříže: Soudkyně řekla, co mu přitížilo

Autor: ljš

Po vynesení rozsudku se zhroutil! A není divu, soudkyně Taylorová poslala legendárního tenistu Borise Beckera na dva a půl roku za mříže za maření insolvenčního řízení. A během svého projevu mu také pořádně vyčinila.

 

Během dnešního slyšení žalobkyně Rebecca Chalkleyová řekla, že se Becker choval "promyšleně a nečestně" a že se "stále pokouší hledat vinu u jiných". A obávaná soudkyně Deborah Taylorová jí dala za pravdu.

"Nedbal jste varování, které jste dostal, a šance, která vám byla nabídnuta podmínečným trestem, a to je významný přitěžující faktor," vzpomněla verdikt, který nad Beckerem vynesl před 20 lety soud v Mnichově v kauze daňových úniků.

"Vzala jsem v úvahu, co zde bylo obhajobou popsáno jako váš pád z výsluní. Bankrotem jste přišel o kariéru, reputaci i všechen majetek. Neprojevil jste ale žádnou lítost, nepřijal svou vinu a snažil jste se od svého provinění a bankrotu distancovat. I když beru vaše ponížení jako část trestu, nebyla tam žádná pokora," uvedla soudkyně.

Když pak oznámila svůj ortel ve výši 30 měsíců nepodmíněně, Becker se podle přítomných novinářů zhroutil a musel se opřít o stěnu skleněného boxu, ve kterém soudní líčení sledoval. Celého rudého ho pak eskorta vyvedla ze soudní síně do cely, kde čekal na převoz do věznice. Proti rozsudku se totiž sice může odvolat, trest ale musel nastoupit hned.

Zdrcená přítelkyně Borise Beckera odchází od soudu
Zdrcená přítelkyně Borise Beckera odchází od soudu