Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dojatý tatínek Krčmář: Porod? Nejemotivnější zážitek. Ovlivní syn přípravu?

Autor: sm

Nová životní role ho baví! Biatlonista Michal Krčmář zažívá jedno z nejkrásnějších období. V půlce dubna se mu narodil syn, o kterém se nyní stříbrný medailista z Pchjongčchangu více rozpovídal. Fanouškům prozradil, jak vnímal porod, u kterého byl své partnerce oporou, ale také nastínil, jestli ho po narození dítěte čekají od trenérů nějaké úlevy...

Český bialonista se o příchodu svého prvního dítěte na svět  rozpovídal v rozhovoru pro Český biatlon. „Byl jsem u porodu a bylo to super,“ usmíval se novopečený tatínek malého Viktora. „Do detailů asi úplně zabíhat nebudu, ale musím říct, že je to pro mě nejemotivnější zážitek v mém dosavadním životě a víceméně až teď jsem pochopil význam slova »rodina«,“ přiznal Krčmář.

„Vím, že rodina je důležitá, ale až když přijde vlastní potomek, tak to nabírá ty správné grády,“ těšil se biatlonista, pro kterého začíná příprava na nadcházející sezónu. Na tu ale teď od rodiny odjíždí s těžkým srdcem.

„Už teď to bylo takové… Jsme tady v Letohradu tři, čtyři dny a odjíždět od nich je těžší, ale věřím, že najdeme nějaký správný rytmus a sejde se to, aby sport nešel stranou, ale abych se tomu dokázal věnovat na plný úvazek,“ doufá rodák z Vrchlabí, který přiznal, že žádné úlevy ho od trenéra nečekají.

Cesta za snem: Ideální je, když si ze střelnice nic nepamatuje, říká Krčmář
Video se připravuje ...

„Myslím si, že úlevy by asi nefungovaly v zimě. Ale co se týče nějaký logistických věcí, určitě to budeme řešit za běhu a budeme se tomu přizpůsobovat. Rozhodně to ale nechci postavit do takové roviny, že bych měl nějaké úlevy, nebo někde něco nesplnil.“

Krčmář také přiznal, že s péčí o malého Viktora přítelkyni pomáhá. „Jsem překvapený, že se nebojím malého vzít, i když je zatím takový křehounký. A už jsem i přebaloval! Takže do péče se zapojuju, snažím se,“ culil se biatlonista, který při rozhovoru zabrousil i k otázce synovy budoucnosti.

Vzhledem k tomu, jakých úspěchů Krčmář dosáhl, nabízí se otázka, jestli povede svého syna stejným směrem. Můžeme se tak za pár let těšit na dalšího biatlonového reprezentanta se stejným jménem, nebo by Michal dal svého syna radši na fotbal? „Začne s míčem u nohy a uvidíme, jestli ho chytnou i lyže!“ smál se Krčmář.

Biatlonista Michal Krčmář se rozpovídal o synovi
Biatlonista Michal Krčmář se rozpovídal o synovi