Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Moc dobře to tam znám! Hvězdný bek Dahlin promluvil o střelbě v obchodu

Autor: pl

Na konci duelu proti českému výběru se mohli švédští hokejisté radovat z výhry 5:3. Jeden ze členů Tre Kronor měl ale smíšené pocity. Obránce Rasmus Dahlin (22) se před zápasem dozvěděl, že v Buffalu, kde běžně nastupuje, došlo k tragické události. Osmnáctiletý šílenec vtrhl do obchodu s potravinami, a začal střílet. Zabil deset lidí.

Jednička draftu 2018 byla útokem otřesena. „Je to hrozné. Bydlím poměrně blízko toho obchodu, chodím tam nakupovat pravidelně,“ vyjádřil se Dahlin k neštěstí v obchodu Tops Market pro švédský deník Aftonbladet. „Neumím si ani představit, co si ti lidi museli prožít. Je to strašné, něco takového se nesmí stávat.“

Krvavý útok vysílal na internetu

Vzhledem k tomu, že měl klíčový zadák Buffala Sabres zápas, nebyl moc v kontaktu s lidmi z okolí incidentu. Po utkání se jim ale ozval. Terorista Payton Gendron vešel do obchodu a zahájil palbu. Střelil 13 lidí, z toho 10 nepřežilo. Policie potvrdila, že útok měl rasový podtext. Kromě toho dodala, že střelec celý masakr streamoval živě na internetu.

Dahlin se po dvou střetnutích nachází se švédskou reprezentací na druhém místě ve skupině se šesti body, o skóre za Finskem. Sám talentovaný obránce po dvou utkáních na bod zatím čeká.

Matěj Blümel se snaží uvolnit od švédského obránce Rasmuse Dahlina
Matěj Blümel se snaží uvolnit od švédského obránce Rasmuse Dahlina