Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trenér bádá, jak na MS najít chemii u Hertla s Vránou: Hvězdy proberte se!

Autor: rau

Koně proberete bičem, vedoucího skladu moderní »ještěrkou« a cukráře litinovou formou na bábovku! Jak ale rozzářit lehce vyčpělé hvězdy NHL? Nad tím teď v Tampere dumá kouč hokejové reprezentace Kari Jalonen (62).

Dva zápasy za námi a útok Tomáše Hertla (28) s Jakubem Vránou (26) na křídle nemá na mistrovství světa jediný bod. To bolí! „Musíme všechno zanalyzovat a vymyslet nové plány,“ připustil po nepovedeném nedělním mači se Švédy (3:5) finský trenér ve službách českého lva.

Jalonen ví, s kým má tu čest. Vrána si letos v Detroitu vydělal 113 milionů kaček. Hertl v San Jose ještě o 22 melounů víc. Lukrativní smlouvy nedostali pro nic za nic. Talent od pánaboha, práce jim nesmrdí. Jde »jen« o to, probudit v nich instinkt zabijáků, dostat je do klidu. Pak se budou dít věci!

Sebemrskačství

Splynout s davem totiž není jejich styl. Chtějí být lídry, mají na sebe ty největší nároky. „Očekávám od sebe víc a naší lajny víc,“ sebemrskal se Hertl. „Musíme pomoct, dát nějaký gól, nebo se aspoň udržet v pásmu. Nejsme nikde,“ zoufal si.

Horší už to být nemůže. A vzhůru se nejlépe odráží ode dna. „Je na nás, abychom se zvedli. Tým očekává, že pomůžeme,“ vyhlásil s 64 body (30+34) druhý nejproduktivnější hráč Sharks před dnešním utkáním s Rakouskem (15:20, vysílá ČT sport).

Nyní je na Jalonenovi, jestli nechá dva šikuly vedle sebe. Nad tím bádal celý včerejšek. „Musíme si proměnit chemii pětek,“ dodal Jalonen. Nakonec k nim přesunul místo Smejkala dalšího borce z NHL Dominika Simona.

Teď se ukáže, jak Jalonenovi hoši dávali pozor ve škole. Co Vrána?
Teď se ukáže, jak Jalonenovi hoši dávali pozor ve škole. Co Vrána?