Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohárové finále: O trofej, prachy i dovolenou, a pak přesun Svědíka?!

Autor: om, nem

Kvůli lijáku na dnešek (17:00, ČT2) odložený finálový duel MOL Cupu mezi Slováckem a Spartou přihraje vítězi několik bonusů. Zdaleka ne jen jednorázovou prémii 1,5 milionu (druhý bere 500 tisíc).

Do pohárové Evropy půjde díky lize i dnešní poražený, ten má jistotu 2. předkola Konferenční ligy, které začíná už 21. července. Vítěz má v tuto chvíli jisté 3. předkolo KL, to se rozehraje až 4. srpna. Jelikož liga startuje až 30. července, mohli by si držitelé MOL Cupu o 9 dnů prodloužit dovolenou. Obrovským lákadlem je možnost přeřazení držitele poháru o soutěž výš – do 3. předkola Evropské ligy. K tomu dojde, pokud KL vyhraje Feyenoord. V případě triumfu AS Řím by bylo potřeba, aby Římané v italské lize skončili nejhůř šestí. Nyní šestí jsou, ale v posledním kole v neděli budou tuto příčku hájit před Fiorentinou a Bergamem, které jsou jen bod za nimi.

Pokud jde o klíčovou a po vyhazovu Pavla Vrby neobsazenou pozici hlavního kouče, činovníci Sparty se zřejmě tlučou ode zdi ke zdi. Podle informací Blesku je zase všechno jinak.

„Úvahy o trenérovi z ciziny skončily,“ pověděl zdroj blízký velínu Letenských. Takže žádný kamarád sportovního direktora Tomáše Rosického z Dortmundu Heiko Herrlich? A když ne on, ani několikrát přetřásaný explzeňský Slovák Adrián Guľa vypoklonkovaný z Wisly Kraków, tak kdo? „Poletuje tam Svědík,“ říká náš muž. Hm, tak v tom je notný kus pikanterie! Trenér Slovácka, s kterým si to dnes Sparta rozdá ve finále MOL Cupu. Kouč proslulý svým drsným slovníkem v kabině Martin Svědík (47)… Není na tom nic pravdy, je to nereálné,“ ohradil se Svědík. Tak uvidíme.

Slovácko rudé v této sezoně ze tří zápasů dvakrát porazilo, naposledy před týdnem.
Slovácko rudé v této sezoně ze tří zápasů dvakrát porazilo, naposledy před týdnem.