Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

David Pastrňák dorazil i s knižním receptem na úspěch: Poraď, spasiteli!

Autor: bau

Když to drhne, musí pomoci ten nejpovolanější. David Pastrňák (25), nejlepší český hokejista současnosti, už dnes proti Lotyšsku (19:20, ČT sport) naskočí do mistrovství světa!

Na jeho příjezd se čekalo jako na smilování. Ne že by snad výběr kouče Jalonena měl o velká jména nouzi, jenže dost to mezi nimi skřípe na ledě i mimo něj. Kromě konfliktu Simona s Hronkem je ale hlavně nepohoda vidět v samotných zápasech.

Jediný, kdo drží laťku, je kapitán Červenka, jenže ani on nezabránil kolosální ostudě v podobě porážky s Rakouskem (1:2sn) – vůbec první po 90 letech!

Vítej, vítej…

I proto čeští hokejisté Pastrňáka v Tampere vítali jako spasitele, který se jim snesl z nebe. „Nazdááár!“ zářili s úsměvem od ucha k uchu Hertl, Smejkal, Sklenička i Blümel, kteří před arénou přerušili rozcvičku, aby mohli snajpra Bostonu obejmout! „David je jeden z nejlepších hráčů na světě. Rozdává energii všude kolem sebe,“ přisadil si také trenér Jalonen.

Od »Pasty« se prostě čekají zázraky. „Cítím se stoprocentně připraven, proto jsem tady!“ hlásil havířovský rodák, který si s sebou pro jistotu přibalil i pořádně tlustý knižní bestseller italského spisovatele Carrisiho. Našeptat trefné rady od hvězdy světového hokeje totiž český mančaft tuze potřebuje!

David Pastrňák už je ve Finsku
David Pastrňák už je ve Finsku