Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragická smrt boxerského šampiona (†30): Neuvidí vyrůstat své dvě dcery!

Autor: ptr

Dvojnásobný ukrajinský boxerský šampion Oleg Prudky (†30) byl zabit, když bránil svou vlast. Pracoval ve speciální policejní jednotce, kterou během neděle zasáhl ruský útok. Kromě Olega zemřeli ještě další tři lidé.

„22.května, když bránili suverenitu státu a územní integritu Ukrajiny, byli naši kolegové, policisté oddělení speciálních operací odboru KORD hlavního ředitelství policie, zabiti,“ uvedla ve svém vyjádření policie. „Bránili Ukrajinu – Mrtví policejní hrdinové Čerkaské oblasti.“

Smutek sdílela i široká boxerská veřejnost. „Se zármutkem vám oznamujeme, že mistr sportu mezinárodní třídy boxu, mistr Ukrajiny Oleg Prudky, byl zabit v bojích s ruskými okupanty,“ znělo prohlášení od Ukrajinské boxerské federace na Instagramu. „Ukrajinská boxerská federace vyjadřuje soustrast rodině boxera. Věčná vzpomínka na tebe, Olegu,“ zněl závěr smutného sdělení.

Než Prudky vstoupil do ozbrojených složek, aby bránil svou vlast, boxoval v amatérských a poloprofesionálních ligách. Také se zúčastnil několika evropských šampionátů. Oleg za sebou nechal manželku Marianu a dvě dcery. Životní láska napsala k jeho fotografii s dětmi srdceryvný vzkaz na rozloučenou.

„Válka - bere to nejlepší! Nevěřím, nevěřím, že už nejsi. Že už nikdy neuslyším: ‚Dobré ráno miláčku. Jsem v pořádku. Jak se mají děvčata?‘ A nejhorší je, že už mi nikdy neřekneš ‚Miluji tě‘. Byl jsi jako jasné slunce, příklad pro své děti, které tě tak zbožňují a pokaždé se ptají: ‚Kdy přijde táta?‘ Jak jim mám říct, že tě už nikdy neuvidí… Byl jsi příkladem pro své přátele a kolegy. Ty jsi můj anděl. Moc tě miluji.“

Ukrajinský boxerský šampion Oleg Prudky
Ukrajinský boxerský šampion Oleg Prudky