Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pljuščenkovi řeší zločin: Podvodník je připravil o 10 milionů!

Autor: ptr

Tak tohle nečekali. Peněz mají sice dostatek, ale taková ztráta zabolí i majetnou rodinku Pljuščenkových. Hlava rodiny Jevgenij Pljuščenko (39) investoval 31 milionů rublů (cca 10 milionů korun), které už zřejmě nikdy neuvidí. Naprosto nepochopitelné jsou ovšem okolnosti celého problému.

Ruský krasobruslař doplatí zřejmě na svou důvěřivost, která ale hraničí s hloupostí. V době, kdy vše komplikují sankce způsobené ruskou agresí na Ukrajině, se pustil do stavby nového tréninkového centra. To by ještě nebylo nic tak zvláštního, kdyby u toho ukázkově nenaletěl podvodníkům.

Na práce si najal stavbyvedoucího, který mu řekl, že potřebuje hotovost na nákup materiálu, protože banky v aktuální situaci nefungují příliš dobře. Pljuščenko neváhal a peníze mu naservíroval.

Je doslova šílené, že spolu na takovou částku nesepsali ani žádné dokumenty, které by tento postup doložily. Stavební práce vázly a vyšlo najevo, že muž nic ze slibovaných položek nepořídil a peníze samozřejmě nevrátil.

Vše by si ale možná rozmyslel, kdyby tušil, že se dostane do spárů Pljuščenkovy manželky Jany. Ta na instagramu zveřejnila video jeho výslechu, který sama zorgranizovala, a fanouškům ho naservírovala s celým příběhem i osobními údaji. Muž se jen zoufala snažil krýt si tvář.  "Využil situace související s vojenskou operací a vylákal hotovost (31 milionů poctivě vydělaných rublů, po zdanění) na stavbu našich zařízení pod záminkou, že potřebuje prostředky na materiál a banky teď nefungují dobře. Rodák z Krasnodarsku a podvodník Gontar Denis Sergejevič, datum narození 5. 10. 1989," rozjela se Jana na Telegramu.

Navíc se chystá sepsat dopis na policii a snaží se dosáhnout toho, aby podvnodník nemohl zmizet ze země. Je totiž přesvědčená, že se Gontar plánoval »uklidit« na Ukrajinu. Raději se prý chtěl zúčastnit války, než aby čelil vyšetřování. 

Kolik je na pohledu manželky slavného krasobruslaře pravdy, to vědí jen účastníci celé kauzy. Jisté ovšem je, že tahle kriminálka bude na pokračování, které už hlavní vyšetřovatelka na sociálních sítích slibuje.

Jevgenij Pljuščenko s manželkou a synem.
Jevgenij Pljuščenko s manželkou a synem.