Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická smrt kulturisty (†37): Zůstala po něm partnerka s dcerkou (3)!

Autor: ptr

Svět kulturistiky se zase jednou zahalil do černé barvy. Zprávu o náhlé smrti svalovce Paula Poloczeka (†37) zveřejnila jeho životní partnerka na Instagramu. Paul pocházel z Polska, ale svou kariéru spojil především s Německem. Příčina úmrtí zatím nebyla zveřejněna.

„Kulturistika byla tvůj život. Nebudeš zapomenut. Žiješ dál v našich srdcích. Budeme tě navždy milovat,“ přidala jeho láska Katherin DeNev popisek k těžkému oznámení. Nyní zůstala s malou dcerkou Timeou (3) na vše sama. Šokující smrt jejího druha ovšem vzbuzuje řadu otázek.

Nečekaných úmrtí v této komunitě v poslední době přibývá a veřejnost se logicky ptá proč. Jednou z propíraných příčin by mohla být špatná manipulace s dopingovými látkami. Není však jasné, za kolika úmrtími stojí právě tento důvod.

Paul byl v mládí fotbalistou, ale během dospívání se zhlédl v kulturistice. Byla to opravdová láska a už před dosažením dospělosti se rozhodl, že se bude naplno věnovat právě tomuto sportovnímu odvětví. Profesionálem se stal v roce 2017, když zvítězil na turnaji Arnold Classic Amateur v americkém Ohiu.

Před rokem 2021 si Poloczek dal od své milované kulturistiky pauzu, ale opět se vrátil na IFBB Europa Pro, kde se umístil na šestnácté pozici.Během posledních let života působil především v Německu a dokonce i pouhých pár hodin před svou náhlou smrtí se zúčastnil mistrovství světa NPC v Bádensku-Württembersku.

Kulturista Paul Poloczek náhle zemřel ve věku 37 let.
Kulturista Paul Poloczek náhle zemřel ve věku 37 let.