Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zbývá mi jen několik měsíců života! Ex-gólman Rangers bojuje s rakovinou

Autor: pl

Před necelými dvěma týdny fanoušci fotbalového celku Glasgow Rangers hnali svůj tým vpřed během finále Evropské ligy proti Frankfurtu. V posledních dnech je ale hlavní téma úplně jiné. Bývalý gólman a klubová osobnost Andy Goram (58) prohlásil, že mu zbývá jen půl roku života. Na vině je rakovina jícnu.

Zákeřná nemoc se Goramovi rozšířila i do dalších částí těla. Byla mu tedy nabídnuta chemoterapie, která by mu ale život prodloužila pouze o další tři měsíce. „Nastoupit na chemoterapii a trpět další tři měsíce? Ne, díky. Chemoterapie je mimo nabídku,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Daily Record.

Časovaná bomba

Podle svých slov je odhodlán dál s nemocí bojovat. „Budu tady, dokud budu moct. Nicméně je to jak časovaná bomba. Doktor mi řekl, že si mám užívat každý den, a žít tak, jak jsem byl doposud zvyklý.“ Goram také prozradil, že bolest je pro něj snesitelná.

Rodák z Bury si zachytal i za skotskou reprezentaci. S Rangers pak mezi lety 1991 až 1997 získal dohromady 10 trofejí, z čehož polovinu tvořily ligové tituly. Dvakrát se postavil i do branky slavného Manchesteru United, díky čemuž je formálně podepsán pod titul Premier League z roku 2001. Rakovina ale není jediná nemoc, se kterou bojuje. Goramovi se před lety rozvinula schizofrenie. Jak se říká, naděje umírá poslední, i když v případě Gorama je bohužel hodně malá.

Bývalý gólman Glasgow Rangers Andy Goram
Bývalý gólman Glasgow Rangers Andy Goram