Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Takovou dřinu tělo neuneslo: Po náhle zesnulé kulturistce (†46) zůstaly dvě děti!

Autor: sm

Ze Španělska dorazila velice smutná zpráva. Ve věku 46 let tam zemřela úspěšná česká kulturistka Alena Kosinová, vystupující pod jménem Alena Hatvani. Podle informací kulturistického webu Ronnie tělo sportovkyně neusneslo nápor, kterým jej Kosinová zatížila v přípravě. Zůstaly po ní dvě děti.

„S lítostí musíme oznámit, že Alena Kosinová, která dnes měla soutěžit ve Španělsku, zemřela. Byla poslána do nemocnice, kde už ji ale nedokázali pomoci,“ stojí ve včerejším instagramovém příspěvku účtu Female bodybuilding channel.

Kromě úspěšné kulturistky byla Alena Hatvani také maminkou dvou dětí: „Měla 46 let, děti a rodinu. Viděli jsme ji několikrát soutěžit a několikrát jsme ji osobně potkali. Byla vždy velice přátelská a ve skvělé náladě. Naše srdce jsou teď se všemi, kteří ji znali. Odpočívej v pokoji.“

„Podle zatím nepotvrzených zpráv Alena, která v Manionově profesionální lize nastoupila ke třem soutěžím, sáhla ve snaze dosáhnout maximální možné formy k takovým postupům, které její tělo nevydrželo. Ačkoliv byla převezena do nemocnice a byla v péči lékařů, bohužel boj o život prohrála,“ informoval kulturistický web Ronnie.

Alena byla půvabná žena, která propadla kouzlu kulturistiky. Ta se ji asi nakonec stala osudnou...
Alena byla půvabná žena, která propadla kouzlu kulturistiky. Ta se ji asi nakonec stala osudnou...

Alena Hatvani měla na svém sportovním kontě celou řadu úspěchů. Mezi ty největší patřilo například 1. Místo v soutěži Ben Weider Legacy Cup New Zealand 2017, stejné umístění na IFBB Diamond Cup Malta 2017 nebo 3. Místo na Arnold Classic Australia. Velká snaha a přílišná tvrdost bohužel zapříčinily, že další úspěchy už sympatická kulturistka nepřidá…