Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bartošákova kauza pohledem Finů: Kde je hranice toho, co se toleruje?!

Autor: sm

Další malér? Finové zbystřili kolem osoby Patrika Bartošáka, který momentálně působí v tamním klubu Lahti. Brankáře v uplynulých dnech jeho otec obvinil z napadení, a tak si Seveřané udělali výčet průšvihů, do kterých se měl rodák z Kopřivnice dostat. Po sečtení všech kauz, se kterými bylo Bartošákovo jméno spojováno přišla jasná otázka: Kolik se toho vlastně ještě toleruje?

Problémů, se kterými byl Patrik Bartošák spojován, nebylo málo. Po poslední kauze, ve které jej otec Dušan obvinil z fyzického napadení, si Finové udělali výčet temných příběhů, které se kolem muže, jež hlídá bránu Pelikánů, vznáší.

Během sedmi let se toho totiž nakupilo docela dost. Nejprve měl Bartošák během své štace v Los Angeles napadnout svou americkou přítelkyni. Později, při angažmá v Třinci, přiznal problémy se závislostí na alkoholu, ze kterého se měsíc léčil.

A teď přišla zpráva o tom, že měl hokejový reprezentant napadnout svého otce, kterého údajně vláčel chodbou a vzápětí s ním mrštil o sousedovy dveře. Důvodem měla být Dušanova snaha synovi domluvit, protože se rodina Patrikovy ženy domnívala, že se gólman opět potýká s nějakými problémy...

„Často se říká, že lidé si zaslouží druhou šanci. Jistě, to ano, ale kdy dosáhneme hranice, kdy se mnoha lidem musí tyto příležitosti opakovaně poskytovat? Hokej ani jiné sporty neznamenají osvobození od trestu, i když často vytvářejí obraz »dobrého člověka«,“ píše web Iltalehti, který připomíná, že ony druhé šance promarnilo mnohem více hráčů. Například Jere Karalahti, Evander Kane nebo Tony DeAngelo.

VIDEO: Bartošákova dřívější zpověď po léčení
Bartošákova zpověď. Promluvil o léčení i podpoře rodiny: Kdybych to nevyřešil…
Video se připravuje ...

Celou věc už okrajově okomentoval také generální ředitel Pelikánů, jejichž dres Bartošák po přesunu z KHL začal v půli minulé sezóny oblékat. Stejně by tomu mělo být i v té další. Alespoň takové jsou plány klubu, který prozatím žádné kroky nechystá...

„S panem Bartošákem jsme nebyli v kontaktu. Vývoj případu však budeme pečlivě sledovat. Taková publicita samozřejmě nikdy není dobrá. Dokud však nebudeme mít lepší informace, nebudeme se k případu vyjadřovat," uvedl Lauri Pöyhönen pro Iltalehdelle.

„Jeho minulost jsme řešili a myslím si, že věci by měly být v určitém okamžiku ponechány v klidu, dokud se nevyřeší a nedohodnou,“ řekl šéf Lahti.

O to, aby Patrikovi otec domluvil, prý požádala rodina Bartošákovy ženy Dominiky
O to, aby Patrikovi otec domluvil, prý požádala rodina Bartošákovy ženy Dominiky