Květoslav Šimek
23. dubna 2022 • 10:31

Kometa? Ne. Brankář Bartošák zůstane i nadcházející sezonu ve Finsku

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační brankář Patrik Bartošák (29) zůstane i v nadcházející sezoně ve Finsku. Zájem o jeho služby sice měla Kometa Brno, ale kopřivnický rodák se dohodl na další smlouvě s Lahti Pelicans. „Začal jsem pracovat na přípravě pro další sezonu a jsem šťastný, že budu pokračovat v Lahti i další rok. Go Lahti!“ potvrdil Bartošák ve videu na klubových stránkách.



Devětadvacetiletý brankář chytal ve Finsku už v předchozím ročníku 2020/21. Z Lahti se vyšvihl do ruské KHL, v Chabarovsku ovšem v aktuální sezoně tolik prostoru nedostával. Odchytal 11 zápasů (2 výhry/8 proher, úspěšnost zákroků 91,1 %, průměr 2,80). Když Amuru skončila klubová sezona po předčasném ukončení základní části KHL, dohodl se v polovině února na návratu do Lahti.

„Bartošák byl během sezony ve stálém kontaktu s naším trenérem brankářů Tonim Pasurim a vyjádřil touhu vrátit se do Lahti,“ řekl na klubovém webu sportovní manažer Janne Laukkanen.

Do Finska se Bartošák vrátil po olympiádě, kde byl českou dvojkou za Šimonem Hrubcem. Do zápasů v Pekingu nezasáhl. V Lahti chytal znovu výborně, ze 13 zápasů základní části měl průměr inkasovaných branek 1,70 a úspěšnost zíkroků 92,6 %, připsal si 2 nuly. V play off jeho tým nestačil na KooKoo s dalším českým brankářem Nickem Malíkem.

O Bartošáka stála brněnská Kometa. Kopřivnický rodák, který v extralize chytal za Vítkovice (2016-19) a Třinec (2019/20), dal ovšem přednost Finsku.

Vstoupit do diskuse
2