Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zástava srdce, pak pohádka. Eriksen má namířeno do Manchesteru!

Autor: pl

Pohádkový příběh dovršen. Dánský fotbalista Christian Eriksen (30), který loni v létě prodělal zástavu srdce během Eura přímo na trávníku, se podle televizní stanice Sky dohodl s Manchesterem United na tříleté smlouvě.

Eriksen podepsal v lednu krátkodobou smlouvu s Brentfordem. Za anglický celek sice nastoupil pouze do 11 zápasů, ale i to stačilo k tomu, aby se o něj začali zajímat „velcí hráči“ ze světa fotbalu.

Setkání se starým známým

Zástupci Brentfordu sice nabídli dánskému reprezentantovi nový kontrakt, ale oproti smlouvě od „Rudých ďáblů“ je to jako souboj Davida s Goliášem. Motivací k přestupu do Manchesteru je také nový kouč Erik ten Hag, se kterým se dobře zná z Ajaxu Amsterdam.

Ještě před rokem ale vypadala situace takřka beznadějně. S Eriksenem to během utkání mezi Dánskem a Finskem „šlehlo“, a rodáka z Middelfartu museli resuscitovat. Po zotavení musel skončit v Interu Milán, protože italská soutěž nedovoluje nastupovat hráčům s implantovaným srdečním zařízením. Nakonec se v lednu tedy dohodl s Brentfordem, a zbytek už znáte.

Dánský záložník Christian Eriksen se podle zahraničních médií dohodl na tříleté smlouvě s Manchesterem United
Dánský záložník Christian Eriksen se podle zahraničních médií dohodl na tříleté smlouvě s Manchesterem United