Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ronaldův tryskáč za půl miliardy k mání! Proč ho prodává?

Autor: pl

Pokud máte na účtu přebytečných 570 milionů korun, pak máme pro vás skvělou zprávu! Hvězdný fotbalista ve službách Manchesteru United Cristiano Ronaldo (37) se rozhodl prodat své soukromé letadlo. Důvod? Pro jednoho z nejlepších fotbalistů historie je už moc malá.

Pětinásobný držitel Zlatého míče pořídil vzdušnou krásu s názvem Gulfstream G200 za uvedenou cenu v roce 2015. Že by ale letadlo bylo využívané pouze svátečně, to určitě ne. Ronaldo často pronajímal svůj luxusní tryskáč v době, když ho zrovna nepotřeboval. Za takový výlet byste vysolili v přepočtu 144 až 244 tisíc korun za hodinu. Maximální rychlost je 896 kilometrů v hodině, takže není divu, že Ronaldo využíval letadlo k cestám „na otočku“ do rodného Portugalska.

Raritní kousek

A co se vlastně skrývá uvnitř nádherného stroje? Najdete tam zabudovaný telefon, Wi-Fi, elektrickou troubu, mikrovlnku, ledničku a také zábavní systém. Součástí je i film s Ronaldovými nejkrásnějšími góly napříč jeho kariérou. Navíc se jedná o raritní kus. Vyrobili jich pouze 250, a výroba těchto modelů skončila už v roce 2011.

I přesto, že se do soukromého letadla vejde až 10 osob, je pro mistra Evropy 2016 malé, a shání větší vzdušné žihadlo. Kromě starostí s pořizováním a prodejem letounů ale řeší Ronaldo vážnější situaci. Vedení „Rudých ďáblů“ informoval o svém plánu odejít, pokud za něj United obdrží férovou nabídku. Jeden z hlavních zájemců je podle zahraničních médií ligový rival v podobě Chelsea.

Cristiano Ronaldo prodává svůj tryskáč v hodnotě půl miliardy korun. Důvodem je fakt, že letadlo už je pro něj příliš malé
Cristiano Ronaldo prodává svůj tryskáč v hodnotě půl miliardy korun. Důvodem je fakt, že letadlo už je pro něj příliš malé