Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Naděje pro Hope? Brankářka Solová dostala za řízení pod vlivem jen podmínku!

Autor: ČTK, pl

Vyvázla z toho lehce, možná až moc lehce. Někdejší brankářská hvězda ženské fotbalové reprezentace Spojených států Hope Solová (40) dostala za řízení pod vlivem podmínku na dva roky. Dále musí uhradit 3 100 dolarů (cca 75 000 korun) za pokuty a poplatky. Kromě toho dostala také nepodmíněný trest na 30 dnů. Do vězení ale nemusí. Proč? Díky dobrovolnému nástupu na protialkoholní léčbu.

Solová byla odsouzena za událost z 31. března, kdy ji kolemjdoucí viděli v bezvědomí na parkovišti obchodního centra ve Winston-Salemu za volantem auta, na jehož zadních sedadlech byla její dvouletá dvojčata. Hope (v překladu naděje) byla podle svědků bezvládně za volantem vozu více než hodinu, zatímco motor stále běžel. Policista z ní při zatýkání cítil alkohol, ona sama podstoupit test střízlivosti odmítla. Po zatčení byla propuštěna a měsíc nato nastoupila ústavní protialkoholní léčbu.

Původně byla Solová obviněna také z kladení odporu a týrání dětí, tato obvinění byla ale později stažena. Na sociálních sítích se za své chování omluvila. ,,Podcenila jsem, jak destruktivní částí mého života se alkohol stal. Udělala jsem obrovskou chybu, jednoznačně největší chybu v životě," napsala v pondělí.

Síň slávy musí počkat

Jedna z nejlepších brankářek historie pomohla USA vyhrát mistrovství světa a dvakrát olympijské hry. Za reprezentaci odehrála Solová 202 utkání, v nichž vychytala 153 výher a rekordních 102 čistých kont.

V průběhu kariéry měla problémy s disciplínou a má za sebou zatčení za napadení. Z reprezentace USA byla vyřazena poté, co na olympijských hrách 2016 v Riu označila za zbabělce švédský tým, který favorizované Američanky porazil na penalty ve čtvrtfinále. Koncem dubna měla být uvedena do národní Síně slávy, ale vzhledem ke svým problémům požádala o odložení ceremoniálu. Dvouletá podmínka je tak pro Solovou nadějí na nový začátek. Využije toho?

Někdejší gólmanka ženské fotbalové reprezentace Spojených států Hope Solová dostala od soudu dvouletou podmínku za řízení v opilosti
Někdejší gólmanka ženské fotbalové reprezentace Spojených států Hope Solová dostala od soudu dvouletou podmínku za řízení v opilosti