Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Ruská mobilizace nerozlišuje: Olympijský medailista a mistr světa dostal předvolání!

Autor: ptr

Patří k výrazným osobám svého sportu, ale ani tak se povolávacímu rozkazu nevyhnul. Ruský sáňkař Vladislav Antonov (31) dostal obávanou zprávu na konci minulého týdne. Kvůli tomu nemohl odcestovat na soustředění a nyní se snaží nechtěné službě vyhnout.

„Člen ruského národního týmu sáňkařů, jednatřicetiletý rodák z Krasnojarsku Vladislav Antonov, dostal předvolání k odvodu. V důsledku toho nemohl letět na soustředění do Soči,“ oznámil agentuře RIA Novosti šéf národního týmu Artem Petrakov.

Úspěšný sportovec podle instrukcí navštívil odvodovou radu, aby objasnil situaci. Ruská sáňkařská federace a CSKA (Armádní ústřední sportovní klub) hodlají zajistit uvolnění reprezentačního sáňkaře.

„Ruská federace sáňkařů vyplnila a odeslala všechny potřebné dokumenty a CSKA připravil osvědčení o sportovci a poslal jeho originál do Krasnojarsku. Vladislav dostal dočasný odklad, už je doma a po obdržení dokumentů půjde na vojenskou evidenční a náborovou kancelář požádat o uvolnění,“ citovala agentura Petrakova

„V pondělí měl Vladislav Antonov zahájit soustředění s národním týmem, ale zatím zůstává v Krasnojarsku. Ostatní členové sáňkařského týmu nedostali předvolání,“ doplnil Petrakov.

Vladislav aktuálně závodí ve »dvojce« společně se svým krajanem Alexandrem Denisjevem. Společně se stali v Soči mistry světa v roce 2020 a na olympijských hrách 2014 v témže místě se podíleli na stříbrné medaili pro ruskou sáňkařskou štafetu.

Ruský sáňkař Vladislav Antonov se svým parťákem Alexandrem Denisjevem
Ruský sáňkař Vladislav Antonov se svým parťákem Alexandrem Denisjevem