Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fotbalové sestry Dubcovy přestupují do AC Milán: Dvojčata u Zlatana a další Češky ve velkoklubech

Autor: tad

Kdyby se pera chopil spisovatel severských kriminálek, tenhle titul by se z fleku mohl jmenovat »Muži, kteří závidí ženám«. České fotbalistky totiž svým krajanům – co se klubové příslušnosti týče – dávají pěkně na frak!

Potvrzením trendu je zpráva posledních dní. „Vítáme sestry Dubcovy,“ vystavil jasný vzkaz AC Milán, v jehož mužské půlce se vše točí kolem Zlatana Ibrahimoviče. Dvojčata Kamila a Michaela (23) se italskému gigantu upsaly na dva roky. Dvě záložnice spolu hrály za Slovácko, Slavii, Sassuolo i reprezentaci, teď se potkají na hodně slavné adrese. „Pro mě i ségru je fotbal všechno, pro mě je jako droga. Jsem na něm vlastně závislá,“ líčila dříve Kamila pro iDnes.cz.

Pánové nestíhají

Zatímco mužští kolegové ve výčtu velkých angažmá zažívají hubenější časy, kdy jsou nejzářivějšími adresami West Ham (Souček s Coufalem) a Leverkusen (Schick s Hložkem), dámy kromě AC Milán zapisují jedno lepší angažmá za druhým, kde si na rozdíl od české ligy dobře uživí.

Brankářka Barbora Votíková sice léčí přetržený vaz v koleni, ale i přesto se v první sezoně v bráně PSG zapsala skvěle. Fotbalistka roku 2021 Andrea Stašková vyměnila Juventus za Atlético Madrid. A Kateřina Svitková podepsala u anglických mistryň Chelsea. „Bavím se o tom se spoluhráčkami, všechny očekáváme, že ženský fotbal půjde nahoru,“ má jasno Svitková. Hned několik českých angažmá na hvězdné adrese tomu může jen pomoct!

Kamila a Michaela Dubcovy
Kamila a Michaela Dubcovy