Sobota 30. března 2024
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido
Oblačno 18°C

Tragická smrt nadějného boxera (†18): Fatální boj na ulici!

Autor: ptr

Svět boxu smutní nad smrtí teprve osmnáctiletého talentovaného Nigerijce Miracla Amaezeho. Mladík podlehl zraněním, která utrpěl při pouličním tréninku se soupeřem z evidentně vyšší váhové kategorie. Osudný sparing se odehrál v Lagosu, tedy jednom z největších měst černého kontinentu.

Šikovný mladík spadal do kategorie polotěžké váhy a patřil mezi největší talenty své domoviny. Jeho kariéra byla teprve v začátcích, ale během úvodních dvou střetnutí nepoznal hořkost porážky a zapsal dvě vítězství knockoutem. Další už bohužel nepřidá a poslední zápas v životě tak zůstane ten, který se odehrál na ulici nigerijské megalopole.

Na internetu se objevil záznam z tohoto boje, kde je patrné, že je soupeř výrazně mohutnější. I to mohlo hrát roli v tragickém výsledku. Amaeze inkasoval několik tvrdých ran, po kterých byl pořádně otřesený a měl problémy s koordinací. I přes snahu a okamžitě poskytnutou první pomoc od přítomných diváků byly následky fatální. Napomohl ani následný transport do nemocnice a Miracle svým zraněním podlehl.

Nadějný boxer Miracle Amaeze podlehl zraněním z tréninku.
Nadějný boxer Miracle Amaeze podlehl zraněním z tréninku.