Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragická smrt během dostihů: Na žokeje (†28) spadl jeho vlastní kůň!

Autor: pl

Svět dostihů zasáhla příšerná tragédie. Během závodu v žokejovém klubu Cambridge na Novém Zélandu utrpěl Taiki Yanagida (†28) smrtelná zranění. Příčinou byl pád jeho koně Te Atatu Pashe, který spadl přímo na něj. Následně ho nechtěně dorazil další kůň, který nestačil uhnout.

K tragické události došlo minulou středu. Yanagidovi při pádu spadla helma, a ihned poté do něj narazil další kůň, který už nestačil uhnout. Japonský žokej, kterému přezdívali „Tiger", měl po incidentu katastrofální poškození mozku a míchy. Kromě toho upadl do kómatu.

Následně byl převezen do nemocnice Waikata, kde bojoval o život. Svůj boj ale po necelém týdnu prohrál. Lékaři navíc konstatovali, že i kdyby se Taiki probral, už by s největší pravděpodobností nikdy nechodil. Zemřel po boku své matky a dvou sester.

Matka byla proti dostihům

Byla to přitom jeho matka, která ho odrazovala od dostihů. „Chtěl jsem se prosadit jako žokej, ale moje maminka byla proti. Přála si, abych hlavně vystudoval,“ řekl před dvěma měsíci webu Raceform. „Na univerzitě jsem vydržel rok, než jsem se rozhodl odjet do Austrálie stát se žokejem.“ Jeho sen se mu nakonec stal osudným.

Žokej Taiki Yanagida tragicky zemřel během dostihů
Žokej Taiki Yanagida tragicky zemřel během dostihů