Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dejte si majzla! Znejistí ruská basa pro Američanku české hokejisty v KHL?

Autor: mib

Místo hraní na palubovce je teď basketbalistka Brittney Grinerová (31) vláčena dozorci ruským vězením. Pohne tahle oběť šíleného Putinova režimu s morálkou českých hráčů?

Hokejoví reprezentanti Michal Jodrán (32), Libor Šulák (28), Rudolf Červený (32) a Dmitrij Jaškin (29) se navzdory válečnému konfliktu na Ukrajině rozhodli k angažmá v ruské soutěži. Nyní mají další důvod, proč si dát majzla, že nepřímo podporují prezidenta Vladimira Putina.

Grinerové soud udělil 9 let žaláře za pašování drog – Američance na letišti Šeremetěvo celníci v únoru údajně našli náplně do elektronických cigaret obsahující hašišový olej. S konopím přitom začal u nás (legálně!) podnikat i hokejový velikán Jaromír Jágr (50).

Politická výměna

„Nikdy jsem nechtěla nikomu ublížit, ohrozit ruské obyvatelstvo, ani zde porušit zákony,“ slzela před verdiktem Grinerová. Kreml podle všeho dvojnásobnou olympijskou vítězku chce od začátku jen vyměnit za v USA vězněného ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta. Ministr zahraniční Sergej Lavrov včera prohlásil, že Moskva s Washingtonem začaly jednat »v rámci kanálu, na kterém se dohodli prezidenti Putin a Biden«.

Ale co když se Rusům takhle budou hodit do krámu Češi?! Pak bude pozdě, až se jim vybaví pohádkový chudák Karafiátek v podání Josefa Kemra (†72): „Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…“

Své spoluhráčky už vidí pouze na fotce.
Své spoluhráčky už vidí pouze na fotce.