Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb triatlonisty Leskovského (†57): Srdcervoucí pláč a růže od dcery

Autor: ptr, pl

O víkendu zasáhla slovenský sport velká tragédie. Triatlonista a moderátor Milan Leskovský (†57) zkolaboval během triatlonového závodu, a už se neprobral. Včera, tedy 28. července, proběhl velice emotivní pohřeb, kterého se zúčastnilo více než sto lidí. Poslední rozloučení proběhlo na Ružinovském hřbitově ve Vrakuni.

Leskovský zahájil triatlonový závod v obci Rovinka coby moderátor, aby později bojoval o život, když mu na kole selhalo srdce. Svůj boj naneštěstí prohrál. Nyní se s ním přišla rozloučit rodina, kamarádi a známí.

Smuteční obřad začal přesně ve 12 hodin. V čele průvodu šla jeho rodina včetně dcery, účastnice soutěže Miss Slovensko a sportovní moderátorky Simony (31). Nutno podotknout, že většina lidí se kvůli kapacitě dovnitř na obřad ani nedostala.

Pláč a bílá růže

Pohřbu se zúčastnily desítky členů Leskovského běžeckého klubu s názvem Lesky´s runners. „Byl to úžasný chlap, každý ho měl rád. Neuvěřitelné, že odešel tak brzy. Je mi z toho všeho tak smutno, promiňte, nemám sílu,“ vyjádřila se dívka v tematickém triku, zatímco měla slzy v očích. O jaká trika se vlastně jednala? Vzali si na sebe sportovní trička s nápisem „Nikdo to za nás nenatrénuje.“

Nejemotivněji brala celý pohřeb právě jeho dcera Simona, která u rakve stála s bílou růží. Jakmile začali rakev spouštět do hrobu, neubránila se hlasitému a bolestivému pláči. Utěšoval ji bývalý fotbalista Filip Šebo, který se posledního rozloučení také zúčastnil. Svému příteli vyjádřil dojemné gesto v podobě pusy do nebe na rozloučenou. Mezi dalšími osobnostmi, které se přišli s Milanem rozloučit, byli například DJ Grimaso, nejznámější slovenský triatlonista Richard Varga i populární fitness trenér Jany Landl.

Na hřbitově v bratislavské části Vrakuňa se konalo poslední rozloučení s triatlonistou, moderátorem a DJ Milanem Leskovským.
Na hřbitově v bratislavské části Vrakuňa se konalo poslední rozloučení s triatlonistou, moderátorem a DJ Milanem Leskovským.