Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krutá rána pro olympionika Hradilka: Nečekaná smrt kamaráda kajakáře (†20)!

Autor: ptr

Velký smutek zaplavil čtyřnásobného mistra světa Vavřince Hradilka (35). Před pár dny přišel o život jeden z jeho kamarádů kajakářů. Mladičký Skot Robert Eggleston (†20) zemřel při svém milovaném koníčku. Vodák, který se nebál snad žádné řeky na celém světě, bohužel nakonec doplatil na svou zálibu.

Patřil k velkým talentům a sjížděl ty nejzajímavější destinace na celém světě. Svůj kajak využil na divokých vodách v Norsku, Skotsku, Walesu nebo i africké Zambezi, ale nakonec v peřejích našel i smrt.

„Robert Eggleston ztratil život před pár dny, když dělal to, co miloval. Byli jsme šťastní, že byl členem našeho týmu Waka. Neuvěřitelně talentovaný vodák, který nikdy nepostrádal dobrodružného ducha. Vysoce respektovaný a svůj život žil naplno. Budeš postrádán mnohými. Aroha nui. Odpočívej v pokoji,“ oznámil tragickou zprávu jeho tým.

Na kamaráda samozřejmě zavzpomínal i Vávra, který smutné sdělení okomentoval. „Odpočívej v pokoji Roberte. Bylo mi potěšením potkat tě a zajezdit si s tebou před pár týdny. Je tak smutné, když někdo tak mladý, pokorný a veselý odejde tak brzy. Myslím na tvou rodinu a celou naši komunitu.“

Vavřinec Hradilek zavzpomínal na svého kamaráda Roberta.
Vavřinec Hradilek zavzpomínal na svého kamaráda Roberta.