Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama kapitána Ajaxu: Před jeho domem ho zranili lupiči!

Autor: pl

Kuráž. Té má srbský kapitán Ajaxu Amsterdam Dušan Tadič (33) na rozdávání, a nejen na hřišti. Nedávno vyšlo najevo, že ho ke konci července přepadli u jeho domu dva ozbrojení zloději. Došlo dokonce na pěstní výměnu názorů, během které byl Tadič zraněn.

Podle informací nizozemského deníku De Telegraaf došlo k přepadení 28. července, když se srbský záložník vracel po půlnoci domů. Vystupoval z auta, když se naproti němu objevili dva ozbrojení muži v motocyklových helmách. Nejprve se snažil utéct, ale nakonec došlo mezi ním a zloději k fyzické potyčce.

Během té se Tadičovi podařilo jednomu z dvojice lupičů odklopit plastové hledí a uštědřit mu ránu pěstí do obličeje. Následně se fotbalistovi podařilo utéct do jedné z tamních restaurací. Výsledek? Lehké poranění ruky a roztrhané oblečení. Srbská tisková agentura Espreso následně uvedla, že lupičům se podařilo utéct na skútru.

Nevyžádaná pizza

S největší pravděpodobností šla kriminální dvojice najisto. Pár dní před napadením měli dva muži v přilbách zaklepat na jeho dveře s tím, že nesou pizzu. Sám Tadič v té době nebyl doma, pouze jeho žena Dragana. Ta měla znepokojivé podezření, a neotevřela jim. Dobře udělala. Hrůza jen pomyslet, co by se mohlo stát.

Tadičův případ je nejnovějším v sérii útoku na fotbalisty v Nizozemsku. Nejhorší ze všeho bylo před více než rokem vykradení domu tehdejšího útočníka Eindhovenu Erana Zahaviho (35). Zloději po vloupání svázali jeho ženu a tři děti. Tadič má ale tuhý kořínek. Krátce po útoku opět hrál. Při divoké výhře 5:3 právě proti Eindhovenu měl na ruce jen náplast. Nyní je jasné, z jakého důvodu.

Záložník a kapitán Ajaxu Dušan Tadič se na konci července stal terčem dvou lupičů
Záložník a kapitán Ajaxu Dušan Tadič se na konci července stal terčem dvou lupičů