Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Šok během závodu: Běžec (†37) zkolaboval a zemřel!

Autor: ptr

Tragická událost se stala během evropsko-asijského závodu na 10 kilometrů, který se konal 7. srpna v ruském Jekatěrinburgu. Sedmatřicetiletý běžec Iljas Malenkov krátce před cílem zkolaboval a ani přes rychlý transport do nemocnice se nepodařilo jeho život zachránit.

„Všichni účastníci u nás dostávají povolení ke startu v závodě až po předložení lékařského potvrzení. Tento účastník obdržel certifikát 2. srpna.  Jak mi bylo řečeno, sanitka ho odvezla ve stabilizovaném stavu. Co se dělo dál a ve které nemocnici byl, bohužel nevím. Jeho tempo bylo 5 minut 44 sekund na kilometr. To znamená, že se jednalo o amatérskou úroveň,“ nechal se slyšet ředitel závodu Andrej Utkin.

Amatérský sportovec z města Nižnij Tagil pracoval na železnici a byl nadšeným sportovcem. Podle kolegů se zúčastňoval řady závodů, ale na své zdraví si nikdy nestěžoval. Po tragicky zesnulém Iljasovi zůstala manželka a čtyřletý syn.

„Je to obrovská ztráta pro náš železničářský tým i pro rodinu našeho zaměstnance. Sverdlovské železnice posílají upřímné kondolence rodině a přátelům Iljase. Společnost pokryje veškeré náklady spojené s pohřbem a kolegové založili sbírku na pomoc rodině,“ vyjádřilo se tiskové oddělení Sverdlovských železnic pro agenturu Vse Novosti.

Ruský běžec Iljas Malenkov
Ruský běžec Iljas Malenkov