Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující smrt hvězdného surfaře (†45): Zemřel po bitce před hospodou!

Autor: ptr

Svět surfingu se ponořil do smutku. Zbytečná a nešťastná událost vzala světu vynikajícího surfaře Chrise Davidsona (†45). O život ho připravila bitka před jednou z hospod v South West Rocks  v australském Novém Jižním Walesu.

Policie uvedla, že byla před podnik přivolána v sobotu večer poté, co bylo nahlášeno, že zde byl jeden muž udeřen pěstí do obličeje. Bohužel po inkasovaném úderu upadl dotyčný na zem a udeřil se hlavou o chodník. Po příjezdu našli policisté Chrise v bezvědomí. I přes následnou pomoc zdravotníků už se jeho život zachránit nepodařilo.

Na místo činu byli posléze povoláni specialisté, kteří následně zatkli dvaačtyřicetiletého muže. Ten byl obviněn z napadení, které způsobilo smrt. Tragická událost okamžitě spustila vlnu kondolencí a celá surfařská komunita smutní nad ztrátou oblíbeného člena.

„Australští surfaři a surfařská komunita truchlí nad ztrátou bývalého surfaře WSL Championship Tour Chrise Davidsona, který v sobotu večer zemřel v nemocnici Kempsey,“ uvedla na Facebooku stránka Surfing Australia.

„Davo byl neuvěřitelně talentovaný surfař a skutečná osobnost našeho sportu a komunity. V tuto chvíli myslíme na jeho dvě děti, přátele a rodinu,“ vyjádřil se jedenáctinásobný šampion World Surf League Kelly Slater, kterého Davidson v roce 1996 porazil ve dvou po sobě jdoucích rozjížďkách na Bells Beach jako 19letý účastník s divokou kartou.

Vzpomínka na australského surfaře Chrise Davidsona
Vzpomínka na australského surfaře Chrise Davidsona