Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemství zesnulého horolezce Lukáše (†45): Kamarády mu zabili islamisté!

Autor: pl

Pro český svět horolezectví je letošní rok tragický. Nejdříve koncem léta zemřeli Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar poté, co je v Adršpachu na Náchodsku srazil řidič auta. V posledních dnech přišla zpráva o úmrtí horolezce Josefa Lukáše (†45), který podlehl zdravotním problémům se slinivkou. Nyní už je tak se svými dvěma kamarády, které před lety zabili v horách!

Josef, kterému jeho okolí přezdívalo „José“, ještě na konci listopadu psal na Facebook, že ho čeká operace břicha. Ani ne o týden později ale zemřel. Sociální síť využíval k informování okolí několik let. V roce 2016 se například podělil o svůj úhel pohledu na téma Islám, během kterého odhalil děsivou pravdu ze světa horolezectví.

„Asi se dopředu omlouvám, ale píši dle vlastních zkušeností a nestydím se za svůj názor,“ začal Lukáš své nelehké vyprávění ohledně tehdejší migrační krize. „Vzhledem k tomu, že mi radikální islamisté zabili moje dva kamarády v Pákistánu v horách, tak jsem i tímto ovlivněn. Nicméně jsem pro to, aby Islám jako náboženství, které nemá úctu k životu, hlavně to sunnitské, bylo v EU postaveno mimo zákon,“ vytasil „José“ kontroverzní návrh.

Válka v Evropě

Dále také přiznal, že by všechny muslimské uprchlíky deportoval do zemí, odkud pochází. Podle něj se islámské náboženství neslučuje s naší kulturou, a nepatří zde. Kromě toho se ve spojení s muslimy obával také válečného konfliktu v Evropě kvůli tehdejšímu dění v Indonesii, na Srí Lance kvůli etnické skupině Tamilům, dále kvůli Ujgurům v severozápadní Číně. Mimo jiné zmínil i konflikty na Kavkaze, v Čečně a Africe.

 

„Za mne já je tady fakt nechci, jsem proti tomu, aby zde teď přicházeli. Stačí rok 1970, viz. Libanon a Bejrút. Udělali z něj totální válku a chaos. To samé se může stát z Evropy, pokud tomu nezabráníme,“ burcoval ostravský dobrodruh. „Stačí si vzít příklad z Japonska či Austrálie, nic víc. Jsem proti Islámu v Evropě,“ zakončil Lukáš své vyprávění na Facebooku.

Dobrodruh Josef Lukáš před lety prozradil, že mu islamisté před lety zabili dva kamarády uprostřed pákistánských hor
Dobrodruh Josef Lukáš před lety prozradil, že mu islamisté před lety zabili dva kamarády uprostřed pákistánských hor