Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Djokovičův otec a podpora Putina? První slova naštvaného Novaka!

Autor: pl

Čeká ho finále, během kterého bude vyhlížet jubilejní desátý titul na Australian Open. Místo plného soustředění na klíčovou bitvu proti Řeku Tsitsipasovi (24) ale musí tenista Novak Djokovič (35) hasit emoce ohledně jeho otce, který se fotil s podporovateli Putina. Co k celému skandálu řekl?

Stejně jako spousty lidí, i Djokoviče kontroverzní snímek jeho táty pořádně vykolejil. V rozhovoru pro zahraniční média svého tátu hájil. „To, že celá situace tak moc vyeskalovala, je jen vlivem nešťastného nedorozumění,“ vysvětlil na úvod. „Jistě, že se to ke mně dostalo, ale až včera večer. Samozřejmě jsem z toho žádnou radost neměl.“

Djokovič připomenul fakt, že on i s celou svou rodinou zažili válku v průběhu 90. let, takže je nesmysl, aby Srdjan podporoval diktátora Putina. „Jak řekl můj otec, jsme proti válce. Nikdy nebudeme podporovat jakékoliv násilí. Víme, jak zničující pro lidi válka je.“ Jeden z nejúspěšnějších tenistů v historii také popsal, jak k celému omylu vlastně došlo.

Zneužili ho

„Po každém mém zápasu se můj táta setká s fanoušky, aby jim poděkoval za podporu a vyfotil se s nimi. Ta kontroverzní fotka vznikla v moment, když kolem těch lidí procházel. Myslel si, že je to srbská vlajka. Mého tátu ta banda jen zneužila,“ prohlásil rodák z Bělehradu. „Rozhodně to pro mě není příjemné v souvislosti s loňskými událostmi.“

Proti nařčení z podpory Putina se ohradil i samotný táta „Djokera“. „Jsem tady jen proto, abych fandil synovi. V žádném případě nechci být na titulních stránkách novin a dělat rozbroje,“ uklidňoval Srdjan Djokovič. Snad se tedy celá kauza rychle přežene, a velký milovník tenisu bude moct koukat na svého potomka, jak dál září na kurtu.

Srdjan Djokovič, otec slavného tenisty, vysvětlil kontroverzní fotku jako nedorozumění
Srdjan Djokovič, otec slavného tenisty, vysvětlil kontroverzní fotku jako nedorozumění