Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Legendární hokejista David Výborný: Prodává bejvák za 150 milionů!

Autor: Tomáš Pokorný

Hašek, Čechmánek, naposledy Sýkora. Malý výčet hokejových parťáků, kteří v byznyse po kariéře utopili desítky milionů korun, někteří všechny úspory. David Výborný (48) je opačný případ. „Podnikáním jsem určitě vydělal víc než hokejem,“ říká pětinásobný mistr světa.

Muž, který startoval na dvanácti světových šampionátech v řadě, se finančně zabezpečil jak jinak než v NHL. Za 7 sezon tam pobral přes 280 milionů korun. Ještě když válel v zámoří, začal je vrážet do nemovitostí v Praze a odstartoval tak další kariéru - podnikatelskou.

S kamarádem Václavem Černochem založili firmu Skyhill, která se specializuje na nákup, rekonstrukci a prodej převážně historických činžáků v centru metropole, zejména pak na Vinohradech. A populární »Vejba« se netají, že je to zlatý důl a na svůj úspěch je možná ještě pyšnější než na ty hokejové.

Přestože obchoduje hlavně s činžáky od 50 milionů korun výš, občas si střihne »sólový nájezd« s byty. „Musí to už ale být něco pravdu top,“ upozorňuje Výborný

A jeden takový »top« teď bývalý kanonýr hodlá střelit. „Budeme prodávat možná nejdražší byt v Česku. Na Vinohradech, 700 metrů čtverečních, cena kolem 150 milionů korun,“ usmívá se.

Bývalý hokejista David Výborný obchoduje s byty. V nabídce má i nejdražší byt v Česku. Cena? Astronomických 150 milionů korun!
Video se připravuje ...

Výjimečnost takového bejváku kromě velikosti? Samozřejmě poloha, vybavení. „Mezonet má vlastní výtah, pět ložnic, dvě terasy, z obou je krásný výhled na Pražský hrad. Součástí bytu je v přízemí privátní zahrada, posilovna, vinotéka, pět parkovacích stání. Člověk je v bytě, ale vlastně jakoby v domě,“ vypočítává.

A jak se pro takové zboží hledá kupec? „Samozřejmě se jedná o privátní prodej. Mezi ty správné lidi se ta informace prostě dostane. Nepořádáme prohlídky jako běžná realitka. Potenciální kupec si takový byt nebere na hypotéku,“ naznačuje Výborný. A co když se nikdo takový nenajde? „Každá věc má nakonec vždy svého kupce. Ale kdyby náhodou, tak ho třeba na dva roky pronajmeme...“

David Výborný v sídle firmy Skyhill, jejímž je spoluzakladatelem
David Výborný v sídle firmy Skyhill, jejímž je spoluzakladatelem