Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Drsná bitka ukrajinských a ruských fotbalistů: Bydleli na stejném hotelu!

Autor: ptr

Tak tohle nemohlo skončit jinak. Ukrajinský fotbalový tým FC Minaj a ruský Šinnik Jaroslavl byly v Turecku ubytováni na stejném hotelu a tak není divu, že vše skončilo fyzickou konfrontací. Kdo byl iniciátorem? Obě strany tvrdí, že to byla ta druhá. Jisté je jen to, že hned několik z účastníků bitky skončilo v nemocnici s podlitinami a zlomeninami.

Ruská agrese na Ukrajině trvá již téměř rok a situace se rozhodně neuklidňuje. Oba týmy se potkaly v hotelu Royal Seginus v turecké Antalyi kvůli hrozivému zemětřesení, které způsobilo nucený přesun. Takové setkání však téměř jistě zaručovalo problémy a tak se také stalo, informoval britský Daily Mail.

V tom jak celá situace začala se týmy rozhodně neshodnou. „Spal jsem, když někdo na chodbě hotelu začal křičet „sláva Ukrajině“. Odpověděl jsem mu: „Ne příteli, sláva Rusku.“ No a potom vše začalo.“ Popsal jeden z fotbalistů ruského Šinniku.

To verze ukrajinské strany zní poněkud odlišně. „Boj vyvolalo nevhodné chování ruských hráčů vůči zaměstnancům hotelu a provokativní výzvy směrem k Zakarpatí.“ Uvedl ukrajinský klub v oficiálním prohlášení.

Podle ukrajinských zdrojů se jeden z opilých ruských hráčů choval nezdvořile k hotelové uklízečce. Hráč týmu Minaj upozornil Rusa na nevhodnost chování. Ten si následně neodpustil provokaci, kvůli které inkasoval od Ukrajince ránu pěstí. To ho přimělo, aby došel pro své spoluhráče a na hotelové chodbě došlo k potyčce mezi několika hráči z obou týmů.

Šinnik Jaroslavl v prohlášení samozřejmě popřel, že by konflikt vyvolal. „Naši hráči se chovali jako tým a postavil se za svého spoluhráče, který byl napaden.“ Podle klubu žádný z nich neutrpěl v souboji vážná zranění. Aby se předešlo dalším konfliktům, rozhodlo se vedení ruského klubu přestěhovat do jiného hotelu. Minaj naopak zůstal a hned další den pokračoval v tréninku. Incident potvrdil ruským médiím i hotel.

Ruští fotbalisté v chodbě hotelu
Ruští fotbalisté v chodbě hotelu