Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Newcastle vzpomínal na Atsua (†31): Na stadionu plakala manželka a synové

Autor: sm

Všichni do poslední chvíle doufali, že bude mezi živými. Nakonec se ale fotbalista Christian Atsu bohužel zařadil mezi ty, které připravilo o život zemětření, jež začátkem února postihlo Turecko a Sýrii. Na zesnulého hráče nyní zavzpomínal Newcastle, ve kterém Atsu dříve působil. 

Newcastle nastoupil v sobotu na domácí půdě proti Liverpoolu. Krátce před výkopem uctil celý stadion vzpomínkou památku svého bývalého hráče Christiana Atsua, Na velkoplošné obrazovce se objevila jeho fotka, jméno, rok narození a také rok, kdy ghanský fotbalista tento svět tragicky opustil. 

Celý moment byl o to emotivnější, že se jej účastnila Atsuova rodina. Hned u hřiště seděla Christianova žena, Portugalka Marie-Claire Rupiová. Ta jen těžko skrývala slzy poté, co celý stadion začal na památku zesnulého fotbalisty tleskat. Marie měla s Christianem tři děti.

Jednu holčičku a také dva syny, kteří svou maminku na stadion doprovodili. A zatímco nejstarší z nich se k potlesku pro tatínka přidal, mladší syn byl z celé situace v rozpacích.

Newcastle uctil památku svého bývalého hráče, který zahynul v troskách po zemětřesení v Turecku
Newcastle uctil památku svého bývalého hráče, který zahynul v troskách po zemětřesení v Turecku