Karel Tvaroh
3. února 2023 • 11:43

Koho vlastně Chelsea postaví? Rozjetý Newcastle očima Coufala

Autor: Karel Tvaroh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG MODERÁTORA CANAL+ SPORT | Anglická Premier League se probouzí z „pohárové přestávky”. Prodloužený víkend s elitní ostrovní soutěží na obrazovkách slibuje herní představení některých rekordních nákupů. Těšit se můžeme zejména na nabitou Chelsea.



Lednový účet Premier League se zastavil na částce 815 milionů liber. Zimní přestupové okno svědčí o narůstající dominanci anglické fotbalové ligy, která ambiciozními investicemi na trhu totálně přebila konkurenční soutěže.

Za nemalé sumy nakupovali i celky, které se v jarní části ročníku budou prát o setrvání mezi elitou. Nováček z Nottinghamu Forest během „Deadline Day“ představil rekordní 27. posilu (v rámci aktuálního ročníku), když z francouzského PSG zlanařil slavného brankáře Keylora Navase. 

Na významné francouzsko-katarské adrese nakupoval i Wolverhampton, který své ofenzivní řady rozšířil o Pabla Sarabiu. Zahanbit se v tomto směru nenechal ani další z prvoligových zelenáčů - Bournemouth. Na jižní pobřeží zamířily posily za více než 50 milionů eur. Pro zajímavost, jedná se o sumu převyšující lednovou útratu kompletní dvacítky klubů italské Serie A nebo španělské La Ligy.

Potter má problém

Suverénně nejrozhazovačnějším klubem na světě se stala londýnská Chelsea, která na poslední chvíli ulovila nadějného argentinského středopolaře Enza Fernandeze. Transfer deváté zimní posily Blues přepsal tabulky s rekordy. Do klubové kasy portugalské Benfiky Lisabon totiž přiteče ze Stamford Bridge celkem 121 milionů eur, což je nejvyšší suma, kterou kdy kterýkoliv anglický celek vysolil za jednoho hráče.

S nákupní horečkou ovšem souběžně narůstá dilema pro celý realizační tým Blues. Zvídavým divákům nedá spát zcela legitimní otázka: Koho vlastně Chelsea postaví do základní sestavy?

Ostře sledované páteční derby s Fulhamem možná mnohé napoví (21:00). Neméně zajímavou odpověď může nabídnout i personální obsazení lavičky, nebo finální složení těch, kteří se do vyhřívaného křesla za manažera Grahama Pottera nakonec ani nevejdou a usadí se na tribuně. 

Pochopitelně, že anglickému manažerovi aktuálně přidělává vrásky na čele neustále narůstající marodka. Přesto má důvod k optimismu. Na trávník se mu totiž vrací Reece James a Ben Chilwell. Defenzivní opory Blues se v tréninku jistě sami přesvědčili o schopnostech další čerstvé posily - Mychajla Mudryka.

Ukrajinský talent se představil anglické lize velkolepě na liverpoolském Anfieldu. Jeho oslnivé premiéře chyběla jen vítězná trefa. Musím se přiznat, že už jen pro jeho tah na branku a všeobecné předpoklady se na zápasy Blues nesmírně těším. 

Coufal s Trippierem exkluzivně o životě v PL

Sobotní odpoledne odstartuje výletem Arsenalu do Goodison Parku (13:30). Trápící se Everton přivítá lídra soutěže poprvé pod vedením krizového manažera Seana Dyche. Čas 15:30 symbolizuje začátek našeho studia Match Time, který se bude nejprve věnovat zápasu mezi Manchesterem United a Crystal Palace.

Pokud se v sobotu od 16:00 rozhodnete pro konferenční přenos, pod taktovkou Jana Pěrušky vám neunikne jediné současně hrané utkání. Tentokrát se můžete těšit na pětizápasový příděl představující solidní záruku sportovní zábavy. 

Sobotní večer servíruje doufejme neméně atraktivní podívanou mezi rozjetým Newcastlem a West Hamem. V rámci našeho studia Match Time nabídneme i exkluzivní rozhovory s duem zkušených pravých obránců - Vladimírem Coufalem a Kieranem Trippierem.

Z první ruky se tak dozvíte například i to, na který stadion jezdí český obránce nejradši, v čem tkví kouzlo zdánlivě neprostupné obrany Newcastlu podle klubového kapitána nebo i to, který křídelník z Premier League se oběma reprezentantům brání nejhůř.

Pondělí na CANAL+ Sport patří tradičně naší talk-show Premier Club, ve kterém se trojice hostů komentátora a moderátora Matúše Lukáče ohlédne za tím nejzajímavějším víkendovým děním. 

Za celou redakci CANAL+ Sport bych Vám chtěl popřát krásný víkend - ideálně s Premier League na obrazovkách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud