Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Edenu je na Lewandowského vyprodáno, ale... Šílené ceny u překupníků!

Autor: rau, mib, ČTK

Vyprodáno, ale… Kdo chce jít na dnešní fotbal Česko – Polsko, má stále šanci. Jelikož FAČR tradičně nemá prodej lístků pod kontrolou, jsou vstupenky stále k dostání na černém trhu.

Jen je jejich cena více než trojnásobně vyšší. Vstupenky, které šly do prodeje za 590 Kč, jsou tak u podvodníčků k mání za nehorázných 2000 Kč. I přes pořádnou pálku se ale bude na co dívat. Polská fotbalová krev totiž protéká pěti nejlepšími ligami napříč Evropou. Srovnání kádrů obou soupeřů na startu kvalifikace o Euro navíc vyznívá hrozivě ve prospěch hostů – 16:6!

To je skóre zástupců Polska a Česka v top 5 soutěžích. Zatímco trenér Jaroslav Šilhavý (61) povolal do nároďáku hned 15 borců z tuzemské ligy, portugalský trenér Fernando Santos (68) ke dvěma čutálistům z domácí soutěže vzal šestnáct legionářů. Ale všeho moc škodí: Prasklo, že polské hvězdy spolu nemluvily kvůli penězům za loňské mistrovství světa v Kataru. „Místo radosti z postupu ze skupiny jsme se pohádali o bonus,“ popsal brankář Łukasz Skorupski (31) z Boloni.

A jak vnímá dnešního soupeře kouč českého výběru Jaroslav Šilhavý? Poláky označil jako jednoho z favoritů na postup. ,,Polsko je velmi silný tým. Samozřejmě největší hvězdou je (útočník Robert) Lewandowski, to je jasné. Všichni diváci se na něj těší. Ale není to jen o něm. Jsou tam další hráči jako Zieliňski, který hraje skvěle, brankář Szczesny. Mohl bych jmenovat dál. Myslím, že Polsko je právem favoritem skupiny," řekl Šilhavý podle ČTK.

Uspějí Češi doma proti polské reprezentaci? To se diváci dozví už dnes večer. Někteří z nich ale za tento zážitek s největší pravděpodobností vysolí téměř čtyřnásobek původní ceny.

Najde kouč Jaroslav Šilhavý recept na polský výběr v čele s Lewandowskim?
Najde kouč Jaroslav Šilhavý recept na polský výběr v čele s Lewandowskim?