Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký problém pro NHL: Majitel jednoho z klubů byl zatčen za napadení manželky!

Autor: ptr

Jeden z vlastníků organizace Arizona Coyotes byl zatčen ve čtvrtek v luxusním lyžařském středisku Aspen v Coloradu. Andrew Borroway (57) byl obviněn z těžkého zločinu a přečinu napadení, když údajně v podnapilém stavu škrtil svou manželku.

Bývalý majoritní a dnes minoritní vlastník jednoho z klubů slavné kanadsko-americké ligy ledního hokeje má pozastavenou činnost od vedení NHL. „Byl suspendován na neurčito,“ vydala liga v oficiálním prohlášení.

Policie byla přivolána do hotelu Limelight v Aspenu ve čtvrtek ráno poté, co se manželský pár nahlas hádal. Manažer hotelu řekl úřadům, že pokoj navštívil a že mužský host se omluvil za vyrušení a zavřel dveře. Po krátké chvíli na sebe dvojice údajně znovu křičela.

„Manažer znovu zaklepal a oznámil jim, že volá policii,“ stojí v čestném prohlášení vedoucího hotelu. „Muž ho požádal, aby policii nevolal, a od té doby byli potichu.“ Manažer dále uvedl, že žena informovala pokojskou, že „není v pořádku, bojí se, není jí dobře a je zraněná“. V přísežném prohlášení se uvádí, že policie „několikrát zaklepala a představila se, ale dveře nikdo neotevřel“. „Hotel proto zavolal do pokoje a doporučil hostovi, aby otevřel dveře," pokračovala policie.

„Dveře otevřeli dva lidé, Andrew Barroway a jeho žena. Manželka vypadala, že je v nouzi, protože silně plakala. Měla modřiny na kotnících, kolenou a krev na rukou.“ Policie uvedla, že Barroway řekl policistovi, že manželka byla již dvakrát na odvykačce. Dále řekl, že procházejí rozvodem, ale pokoušejí se být spolu. Pár se údajně hádal o výživné na děti a závěť.

Podle policejního přísežného prohlášení Barrowayova manželka řekla úřadům, že „první hádka začala ve středu v noci. Chtěla ho polít pitím, ale láhev jí vyklouzla a padala Andrewovým směrem. Odrazil láhev pryč a ta se rozbila, což ho rozzuřilo“. Po dalším výslechu objasnila, že „jí manžel vyrazil láhev z ruky. Potom ji jednou rukou škrtil a položil na zem v koupelně a poté v kuchyni. Obě události jí způsobily strach a bolest a uvedla, že ‚viděla hvězdy‘.“

„Jsme si vědomi obvinění ohledně pana Barrowaye a spolupracujeme s ligou, abychom získali více informací," uvedla organizace Coyotes v prohlášení. „Až budeme mít dostatek informací, budeme mít vhodnou odpověď. Dokud nebude vyšetřování ukončeno, nebudeme mít žádné další komentáře,“ dodala.

Barroway byl v pátek propuštěn na kauci 2 500 dolarů a byl vydán soudní příkaz, ve kterém je mu zakázán kontakt s manželkou.

Jeden z vlastníků organizace Arizona Coyotes Andrew Borroway
Jeden z vlastníků organizace Arizona Coyotes Andrew Borroway