Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ze Slafkovského se stala hokejová hvězda, ale… Montreal ho poslal zpátky do Košic!

Autor: sm

Loňské Hry v Pekingu vystřelily slovenského hokejistu Juraje Slafkovského (18) mezi elitu. Svým výkonem si brzy řekl o angažmá v NHL, kde momentálně nastupuje za Montreal. Jenže ani účast v nejpopulárnější lize světa ho nedonutila zanevřít na vzdělání. A tak se Juraj přesunul zpátky do Košic!

Přesto, že v hokeji válí, na vzdělání nezanevřel! Momentálně čeká slovenského hokejistu maturita a tak se z Kanady přesunul zpátky na rodné Slovensko. Syn bývalé reprezentantky v plavání se objevil na sociálních sítích školy, která fotky svých studentů skládajících zkoušku z dospělosti zveřejnila.

Bronzový medailista z loňských Her v Pekingu zaujal místo v poslední lavici a na první pohled nepůsobil, že by jej písemná zkouška ze slovenštiny měla stresovat.

Přesto, že má za sebou Slafkovský brilantní vzestup v hokejovém světě, už dříve přiznal, že kvůli tomu za sebou dveře školy předčasně zabouchnout neplánuje. „Jelikož jsem nemohl chodit na denní studium, tak jsem se každý rok snažil dohnat zmeškané hodiny. A na konci roku jsem pak dělal individuální zkoušky,“ řekl pro čas.sk.

Slovenský talent Slafkovský momentálně skládá maturitní zkoušku
Slovenský talent Slafkovský momentálně skládá maturitní zkoušku