Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dobré srdce Hlaváčkové: Drobnost přetavila v radost němých tváří!

Autor: sm

Andrea Sestini Hlaváčková v minulosti už několikrát předvedla, že má srdce na správném místě. Krátce po začátku války na Ukrajině například darovala část svých věcí uprchlíkům a nedávno spolu s maličkou dcerkou Bibi (4) vytřídily několik krabic hraček pro děti, kterým by mohly udělat radost. A teď navíc ukázala, že nezapomněla ani na čtyřnohé chlupáče bez domova.

Elitní tenistce samozřejmě během jejího života prošly rukama více než stovky zelených míčků. Hlaváčková si je ale vědoma toho, že velkou parádu tato sportovní pomůcka může udělat nejen na hřišti, ale také tam, kde se starají o nalezená zvířata, kde mohou posloužit jako hračka. Sesbírala proto tenisové míčky a odvezla je do jednoho z pražských útulků, kde její iniciativa udělala velkou radost.

„Tohle byl skvělý nápad,“ neskrývala své nadšení u příspěvku, jímž se ohlásila z místa, na kterém opuštěná zvířata čekají na svůj nový domov. „Pravidelný přísun tenisáků máte zajištěn. Kdyby byly potřeba příště někde jinde, napište, jinak je vítají v Troji všema deseti,“ pošťouchla lehce případné zájemce, kteří by zvířecím nalezencům chtěli také darovat trochu radosti. 

Armáda fanoušků byla na přístup úsměvavé blondýnky samozřejmě pyšná a zveřejnění nápadu ocenila. Mimo to příznivce Hlaváčkové před pár měsíci také nadchlo, že k pomoci druhým vede i svou dcerku Isabellu. Ta se totiž při třídění svých hraček, které měla darovat dětem, nezdráhala přidat do krabic i kousky, které měla v pokojíčku nejraději.

Andreu napadlo využít přebytek tenisových míčků na dobrou věc
Andreu napadlo využít přebytek tenisových míčků na dobrou věc