Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nenasytná vdova po Laudovi: Chce urvat další miliony!

Autor: sm

Zahrnul ji luxusem, jí to ale nestačí! Birgit Wetzingerová (44) po boku Nikiho Laudy (†70) strávila kus života a má s ním dvě děti. A přesto, že je o ni i dvojčata bohatě postaráno, ráda by z peněz svého zesnulého muže urvala ještě větší kus.

Trojnásobný mistr Formule 1, který zemřel v roce 2019 po dlouhé nemoci, si byl nejspíš během svého života vědom, že jeho majetky mohou v rodině po smrti budit vášně. Aby předešel přetahování se o dědictví rozhodl se své peníze a majetek ukotvit v soukromé nadaci, která bude jeho blízkým pravidelně vyplácet stanovené částky.

Například jeho žena má měsíčně nárok na 20 tisíc eur (zhruba 470 tisíc korun). Z nadace ji až dosud byly hrazeny veškeré náklady na vilu ve Vídni i na Ibize, vůz, služebnictvo a také školné dvojčat Mii a Maxe (oba 14). To ale bylo vdově málo a podle listu Bild Zeitung u vídeňského soudu zkouší toto rozdělení napadnout ve dvou samostatných řízeních.

Z nadace by údajně ráda »vymlátila« dalších 30 milionů. Podle zahraničního tisku se ale v rodině zesnulého šampiona tento krok přílišného pochopení nedočkal a většina pozůstalých nad chováním Brigit vrtí hlavou.

Niki Lauda si během své kariéry vydělal pořádný balík. Jeho ženy Brigit by si z něj nyní ráda ukrojila větší část, než ji bylo dosud poskytnuto.
Niki Lauda si během své kariéry vydělal pořádný balík. Jeho ženy Brigit by si z něj nyní ráda ukrojila větší část, než ji bylo dosud poskytnuto.