Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sebevražda kondičního trenéra tenistů Všetíčka (†58): Zabil se v Grossově domě!

Autor: Petr Maňas

Mrazivá shoda náhod. Kondiční trenér tenisových hvězd Marek Všetíček (†58) spáchal sebevraždu v domě, který kdysi »pohřbil« i politickou kariéru expremiéra Stanislava Grosse (†45)!

Prokleté místo! Když si ambiciózní politik Gross pořídil za podivných finančních okolností čtyřmilionový byt v luxusním komplexu u barrandovského sídliště, hájil jeho koupi už zlidovělou hláškou: „Původ je tak křišťálově čistý, že ani křišťál křišťálověji čistší být nemůže.“ Přesto na jaře roku 2005 neustál vládní krizi – padl coby ministerský předseda i šéf ČSSD, aby následně opustil politiku.

Okolí v šoku

A ve stejném domě, kde mají Grossovi dodnes onen osudový byt, si v úterý vzal život i kondiční guru tenisových hvězd! Proč se pohodář Všetíček, který pomáhal Kordovi, Štěpánkovi, Kvitové či Plíškové, odhodlal k tomuto zoufalému činu? To stále nikdo nedokáže pochopit. Nejen od tenistů, ale i lidí ze světa showbyznysu, kteří jej dobře znali, se šíří ujištění, že byl stále plný optimismu, bez známek problémů.

Finanční trable? Rodinné? Zdravotní? Samá voda, prý do posledních chvil fungoval úplně normálně. Muselo jít o momentální zkrat, což se ovšem k přemýšlivému kliďasovi také vůbec nehodí... Poslední rozloučení s oblíbeným »Všéťou« bude v pátek.

Expremiér Gross bydlel ve stejném baráku, kde si sáhl na život kondiční trenér tenisových hvězd
Expremiér Gross bydlel ve stejném baráku, kde si sáhl na život kondiční trenér tenisových hvězd