Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující dohra semifinále EKL: Rodiny fotbalistů West Hamu napadli fanoušci!

Autor: čtk, red

Čtvrteční odvetu semifinále Konferenční ligy mezi domácím Alkmaarem a West Hamem, kde působí i čeští fotbalisté Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem, provázely násilnosti fanoušků.

Podle webu Algemeen Dagblad byly po utkání, v němž si hosté zajistili postup do finále, napadeny rodiny hráčů West Hamu. Do potyčky, kterou ukončil rychlý zásah policie, se zapojilo i několik fotbalistů West Hamu včetně kapitána Declana Ricea.

„Hráči se do toho zapojili, protože šlo o tribunu s rodinami. Ale naši příznivci nic neudělali, takže si tím nenecháme náš velký večer zkazit,“ uvedl trenér West Hamu David Moyes, který měl mezi fanoušky otce.

K podobnému incidentu došlo i minulý týden při prvním utkání v Londýně. Fanoušky Alkmaaru včetně rodiny trenéra nizozemského celku Pascala Jansena při oslavě gólu v první půli napadlo několik domácích příznivců.

West Ham první zápas vyhrál 2:1 a postup do finále si ve čtvrtek v Alkmaaru pojistil vítězstvím 1:0. Ve finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu, anglický celek nastoupí proti Fiorentině.

Fanoušci domácího Alkmaaru napadli rodiny fotbalistů West Hamu.
Fanoušci domácího Alkmaaru napadli rodiny fotbalistů West Hamu.