Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český tenis pláče: Guru si vzal život! Kondiční kouč Všetíček spáchal sebevraždu

Autor: Michael Bereň

Tuk měnil ve svaly. Jeho dril z tenistů dělal šampiony. Kondiční trenér hvězd Marek Všetíček (†58) předčasně odešel do kurtů nebeských…

Slzy skrápí antuku, český tenis pláče. Rodák ze Šumperka nazýval kariéru po boku dvojnásobného daviscupového šampiona Radka Štěpánka (44) manželstvím. V roce 2017 se po 16 letech spolupráce loučili, z jindy vítězných doutníků vyfukovali kouř přátelství. „Po spoustě let se mi klepe hlas,“ neskrýval dojetí »Štěpec«.

Nyní jeho i další přemohly emoce ze šokujícího Všetíčkova činu. „Je to obrovská tragédie, kterou nelze slovy jakkoli dál popsat... Jsem z toho úplně zdevastovaný... Nezlobte se, víc vám k tomu v tuhle chvíli nepovím..,“ řekl pro Blesk Radek Štěpánek.

„Případem sebevraždy muže narozeného v roce 1965 se zabýváme od úterního odpoledne. Muž byl nalezen v jednom z domů v Praze 5,“ potvrdil Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Sestavu protahovacích cvičení od experta na slovo vzatého kopírovali na túře dokonce i Číňané. Nyní ani jeho nejbližší netušili, že by si guru českých hvězd mohl sáhnout na život. Manžela oplakává paní Tereza a tátu syn Samuel (14), na jehož počest Štěpánek získal titul v Brisbane v roce 2009…

Náhlý zkrat?

Marek přitom byl v dobré kondici. Na dvorcích se věnoval tomu, aby nikdo nezkoušel jako Štěpánek coby »mladé ucho« v Prostějově objednat frankfurtskou polévku se třemi rohlíky a guláš s osmi knedlíky. Tělu Marek rozuměl jako málokdo, ale přelstila ho duše? Došlo k náhlému zkratu?!

Obrovská ztráta pro český tenis. Svět navždy opustil kouč Marek Všetíček
Obrovská ztráta pro český tenis. Svět navždy opustil kouč Marek Všetíček