Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Voráček se pustil do vedení hokeje kvůli Jalonenovi: Ostrá reakce Jágra!

Autor: pl

Od svého návratu do Česka je Jakub Voráček (33) v komentování hokejového dění na tuzemské scéně aktivní. Nejinak je tomu i v případě trenérského postu národního týmu, kdy se v posledních dnech rozhoduje o budoucnosti Kariho Jalonena (63). Začátkem týdne totiž dal drsně najevo, co si o celém průběhu myslí. Nyní mu ale oponuje sám Jaromír Jágr (51)!

,,Ty krávo, to je komedie." Tato krátká věta na twitterovém účtu Jakuba Voráčka stačila k tomu, aby rozvířil vody českého hokejového rybníčku, který v posledních dnech pomalu neřeší nic jiného, než jestli trenér Kari Jalonen zůstane v pozici hlavního trenéra nároďáku.

Následně ho web iSport.cz oslovil, jestli by vysvětlil, co tím myslel. ,,Není přece tak složitý říct Karimu: Díky, ale končíš, ne? Proč ty zbytečný věci okolo? Nechápu na tom víc věcí. Nerozumím tomu, jak může trenér dopředu dělat analýzu šampionátu, který bude za 11 měsíců," vyjádřil se dlouholetý útočník NHL. 

Na Facebooku pod tímto příspěvkem iSportu se následně strhla diskuze. Jeden komentář ale dosti vyčníval. Aby ne, když byl od samotného Jaromíra Jágra, který ale k Voráčkovým slovům moc pochopení nenašel. ,,Protože, pane Voráček, než uděláte krok B, buďte si na 100% jistý, že je lepší než krok A." O necelou hodinu později svou myšlenku rozvinul v samostatném příspěvku na sociální síti.

 

,,Ahoj HR. Moc často nekomentuji, co se zrovna děje, ale teď už musím. Mnozí kritizují Lojzu Hadamczika a výkonný výbor za to, že se dlouho řeší budoucnost trenéra národního týmu. Ti kritici přitom nemají zdaleka všechny dostatečné informace k tomu, aby vedení českého hokeje kritizovali," nebrala si slavná ,,osmašedesátka" servítky a pokračovala.

,,Dnes už se moc nenosí, že nějaké rozhodování trvá dlouho, každý chce všechno řešit hned. V tomhle případě je ale důležité každý krok několikrát promyslet, než uděláte nějaké kvalitní rozhodnutí." Dále poznamenal, že vůbec nechápe, proč to někdo vyčítá jen Hadamczikovi. Jágr upozornil na fakt, že je pouze jedním z jedenácti členů výboru, tudíž sám rozhodnout nic nemůže. ,,MS 2024 v Praze bude pro český hokej ta nejdůležitější událost a vy si musíte být opravdu jistý, že vaše rozhodnutí o trenérském štábu je správné," zněla další Jágrova slova. 

Následně druhý nejúspěšnější hokejista všech dob uvedl, že je třeba udělat to nejlepší rozhodnutí, o kterém je člověk přesvědčen. A to i za cenu rizika, že se v budoucnu ukáže jako špatné. ,,Není to vždycky hned. Přeci to nemůžete ušít horkou jehlou. Jste pak odpovědný za celý český hokej, za celou Českou republiku, za fanoušky, za výsledek." Na závěr zopakoval kritický komentář na adresu Voráčka, přičemž zdůraznil, že hlavní je trpělivost a není kam spěchat. ,,Sportu zdar a hlavně respekt. Tohle zbrklé střílení slepejma nikomu nepomáhá," upozornil Jágr na konci svého facebookového příspěvku.

Tím ale ještě neskončil. Pod příspěvkem v komentářích podotkl, že pokud by na šampionát v Česku přijel David Pastrňák, žádné drama by se nekonalo. ,,Dámy a pánové, kdybychom věděli, že do Prahy přijede Pasta, tak nikdo nic neřeší. Vzpomeňte si na minulý rok. Hra před příjezdem Pasty a hra po příjezdu Pasty. On je rozdílovej!" napsal Jágr přídavek ohledně názoru na současné dění.

Jakub Voráček má jasno
Jakub Voráček má jasno