Premium
19. června 2023 • 19:46

JaloVEN. Šance na pokračování Fina jsou nulové, stopy vedou k Rulíkovi

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový národní tým zůstává oficiálně v držení Kariho Jalonena, ovšem jeho šance na pokračování jsou malé. Až nulové... Ačkoli vedení Českého hokeje ani v pondělí neoznámilo očekávaný finální verdikt o odchodu či potvrzení finského kouče v pozici i pro příští sezonu, indicie jsou zřejmé. Informace Sportu hovoří o tom, že se postu náčelníka elitní jednotky ujme Radim Rulík a spolu s ním přijdou i někteří členové realizačního týmu z letošního stříbrného šampionátu dvacítky v Halifaxu.



Z minula si nejspíš pamatujete výsledek konání hokejové vlády. Ve čtvrtek 8. června bylo oznámeno, že GM Martin Havlát společně s Jalonenem dostali za domácí úkol vypracovat vizi a koncepci pro domácí MS 2024 a předložit ji do 20. června. Tak se i stalo, s denním předstihem. Teď to podstatné. Jedenáctičlenný kabinet předložená analýza neoslnila. Či spíše zklamala.

„Výkonný výbor jednohlasně konstatoval, že předložená koncepce není uspokojivá,“ píše se v tiskové zprávě Českého hokeje, jež byla ze svazových kanceláří odeslána e-mailem v pondělí před šestnáctou hodinou. Těžko si představit, že po tomto oficiálním vyjádření i nadále trvá důvěra ve služby Kariho Jalonena. Mnohem blíž je k opaku a k potvrzení informací Sportu, podle nichž je Finova mise u konce.

O rok dříve, než zněla původní domluva po nástupu 63letého severského stratéga.

Debatovalo se znovu několik hodin a vůči veřejnosti s nejasným výsledkem: „Členové výkonného výboru stanovili jednotlivé kroky, kterými se budou v následujících dnech zabývat, a v nejbližší době rozhodnou o finálním složení realizačního týmu české hokejové reprezentace pro sezonu 2023/24,“ stojí dále ve svazovém sdělení.

„Vzhledem k tomu, že jde o domácí mistrovství světa, což je pro české sportovní fanoušky největší akce roku 2024, nechceme se unáhlit a chceme učinit to nejlepší a nejsmysluplnější rozhodnutí,“ doplnil ještě Alois Hadamczik, prezident Českého hokeje.

Je logické, že musí být připravené náhradní řešení. Plán B. Jak už bylo nadhozeno, má se v prvé řadě týkat Radima Rulíka, o němž už se dlouho spekuluje jako o nástupci Jalonena v případě, že mu výkonný výbor vysloví nedůvěru. Což se očekává. Proto byla expardubickému kouči přišita nálepka

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud