Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Princezna Kate a Roger Federer představují, jak vypadá práce tenisového sběrače míčků

Autor: TT

Princezna Catherine z Walesu společně s tenisovou legendou Rogerem Federerem si v oficiálním propagačním videu posvítili na to, co to znamená být takzvaný “Ball Boy / Girl” na nejslavnějším turnaji světa.

Podávají tenistům míčky, hbitě se uhýbají dělovým ranám, nosí ručníky či drží slunečníky při výměně stran, přičemž někdy přijímají poděkování, někdy zase musejí snášet hrubé chování od některých hráčů a rozhodčích. Tohle všechno mají v popisu své práce tenisoví sběrači, jejichž úděl není vůbec jednoduchý.

Chlapci a dívky (takzvaní “Ball Boys & Girls”), kteří pracují na slavných travnatých kurtech, patří k absolutní špičce svého oboru. O představení těchto nenápadných účastníků Wimbledonu se pak postaralo zářné duo ve složení Kate Middleton a Roger Federer v propagačním videu, které bylo zveřejněno na oficiálním kanálu turnaje na YouTube.

Pro Federera, který loni s tenisem skončil, šlo o jakýsi návrat ke kořenům. Během dětství totiž sloužil jako “Ball Boy” ve své rodné Basileji ve Švýcarsku. Bylo na něm znát, že pociťuje jistou nostalgii a že se mu vrací vzpomínky. „To je správný trénink, jsem opravdu ohromen,“ řekl udiveně, když viděl mladé podavače, jak se pohybují na kurtu.

Tuto práci si vyzkoušela také princezna Kate, které se povedl nevídaný kousek v podobě chyceného míčku jednou rukou. Federer ji však obeznámil s pravidly podavačů míčků, kteří nesmějí takto chytat tenisák za letu. „Máš to nejdříve nechat odskočit a pak to chytit,“ přikyvovala bývalému hráči “Ball Girl” stojící kousek opodál vedle ní.

Princezna Kate si vyzkoušela podání proti Federerovi, který jí její servis pochválil.Foto Profimedia

Na čtyřminutovém videu lze dále spatřit Kate, jak hraje tenis proti Federerovi. Princezně se podařilo prostřelit švýcarskou hvězdu, což ho přimělo nadšeně zvolat: „Myslím, že to bylo na čáře. Úžasné!“. Poté si rovněž zkusila trochu zaservírovat, u čehož požádala legendárního hráče o několik tipů na zlepšení jejího podání. Federer i za tento aspekt hry složil princezně velký kompliment, neboť s upřímností v očích řekl, že její servis vypadal velmi dobře.

Catherine, princezna z Walesu, pochází z rodiny tenisových nadšenců a jako královská patronka All England Lawn Tennis Club pochopitelně nesmí na tomto grandslamu chybět. Proto je velmi často k vidění, jak napjatě sleduje tenis ze svého Royal Boxu. Nedávno také převzala odpovědnost za předávání trofejí vítězům, osminásobný šampion Wimbledonu, Roger Federer, to však již nebude.

Princezna Kate a Roger Federer představují, jak vypadá práce tenisového sběrače míčků na slavném Wimbledonu.
Princezna Kate a Roger Federer představují, jak vypadá práce tenisového sběrače míčků na slavném Wimbledonu.