Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Cyklista Sagan se rozhodl podnikat: Z jeho luxusního hotelu přechází zrak!

Autor: TT

Stálo to velice práce a úsilí! Již uběhlo dlouhých sedm let od doby, co slovenský cyklista Peter Sagan koupil za 1,5 milionů eur rozlehlou novostavbu, která na pohled připomíná zámek. Jak se celý objekt proměnil? A co všechno nalezneme uvnitř?

Luxusní vila Petera Sagana se nachází v žilinské městské části Závodie. Celý pozemek se rozprostírá na 8000 m2, celková užitná plocha zabírá okolo 2500 m2 a stavba zahrnuje nespočet místností, několik venkovních teras, obrovskou garáž, skvěle vybavenou posilovnu, ojedinělý vnitřní bazén či znamenité lázeňské prostory.

Slovenský cyklista odkoupil komplex v roce 2016 od podnikatele ve značné finanční tísni za „pouhých“ 41 milionů korun, přestože se podle mnohých odborníků její tehdejší reálná cena pohybovala okolo 115 milionů korun. V současnosti by však odhad nemovitosti byl daleko vyšší, neboť Sagan provedl velmi nákladnou rekonstrukci. Na každém kroku je totiž cítit, že za vším stojí nejúspěšnější slovenský cyklista.

Logo sportovce je všude, kam se člověk podívá – u vstupu, v sauně, na posilovacích strojích ve fitness centru i na dně bazénu nalezneme jeho “brand”. Nad vodní hladinou se vznáší světla vyrobená na míru, která mají tvar zkřížených písmen „P“ a „S“. Zámecký resort nabízí také výstavu zaměřenou na život a úspěchy oblíbeného cyklisty, proto pobyt zde zaručeně potěší každého nefalšovaného fanouška Petera Sagana.

Kdysi se spekulovalo nad tím, co vlastně trojnásobný mistr světa s vilou vlastně zamýšlí. Nejprve se mělo údajně jednat o rodinné sídlo, později o sportovní centrum či o muzeum slovenské hvězdy. Současný člen stáje Team TotalEnergies ukončuje svou bohatou cyklistickou dráhu, proto začíná myslet především na budoucnost po profesionální kariéře. Megastavba si tak musí sama na sebe vydělat, proto se z ní nakonec stal přepychový hotelový resort.

Peter Sagan se tím zařadil mezi další slovenské sportovce, kteří se rozhodli podnikat v gastronomii a hotelnictví. Před ním své podniky otevřel kupříkladu jeho cyklistický kolega Peter Velits na Lazech pod Makytou, biatlonista Pavel Hurajt v Tatrách či fotbalista Juraj Kucka v Bojnicích.

Komplex nyní začal pomalu, ale jistě otevírat své brány. „Milí hosté, kamarádi, fanoušci! Otevíráme pro Vás zatím zkušební provoz naší kavárny a restaurace. Pokud si chcete vychutnat krásný výhled na Žilinu a okolí a vedle toho si vychutnat vynikající kulinářské speciality, můžete si rezervovat svůj termín,“ popsal hoteliér Sagan na svém Instagramu, jak budou vypadat první dny návštěvníků v SP resort. Jeho restaurace pak má otevírací dobu každý den od 10 do 20. hodin a v současnosti ještě stále hledá personál.

SP Resort zahrnuje nespočet místností, několik venkovních teras, obrovskou garáž, skvěle vybavenou posilovnu, ojedinělý vnitřní bazén či lázeňské prostory.
SP Resort zahrnuje nespočet místností, několik venkovních teras, obrovskou garáž, skvěle vybavenou posilovnu, ojedinělý vnitřní bazén či lázeňské prostory.