Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Nerozbitný ruský stroj: Ovečkin si hodlá patentovat svůj legendární výrok

Autor: TT

Bez rozličných bonmotů by byl hokejový svět o poznání nudnější! A ruský hráč Alexander Ovečkin (37) si v této oblasti velmi věří. Před časem navštívil patentový úřad, aby zde podal žádost o registraci svého památného výroku. O jakou frázi se jedná?

Psal se říjen roku 2006 a mladičký Alexander Ovečkin si odkrucoval teprve druhou sezonu v zámořské National Hockey League. Během utkání Capitals - Avalanche ho do pravé nohy trefil jeho spoluhráč Shaone Morrisonn střelou zápěstím, načež se Rus odporoučel z ledu za pomoci spoluhráčů.

Druhý den se však Ovečkin objevil na tréninku, kde se ho ptali novináři na jeho zdravotní stav, zdali si ze střetu neodnesl nějaký šrám. „Jsem v pořádku. Ruský stroj se nikdy nerozbije,“ pronesl tehdy Alexander Ovečkin onu legendární větu. Toto rčení rychle zlidovělo, na sociálních sítích se vzápětí objevil mnoho memů pod hashtagem #russianmachineneverbreaks a dokonce se začaly vyrábět trička s tímto ikonickým sloganem.

Podle ruského webu Adindex světoznámý útočník navštívil letos v květnu Ruskou federální službu pro duševní vlastnictví Rospatent kvůli registraci tohoto citátu. Rospatent dodal, že jeho žádost je ve fázi formálního zkoumání, kdy k finálnímu rozhodnutí může dojít až za pět měsíců.

Pokud ruský patentový úřad žádost schválí, použití tohoto výrazu bude zakázáno bez vědomého souhlasu Ovečkina, který jako vlastník výhradních práv bude moci profitovat z tohoto duševního vlastnictví.

Během návštěvy Rospatentu si však útočník Capitals rovněž vyřídil registraci loga pro svou mezinárodní hokejovou akademii, jejíž ledový areál se staví na ulici Nizhniye Mnevniki v Moskvě. Výstavba komplexu je financována ze soukromých investic a plocha areálu se bude rozprostírat na více než 43 tisíc metrech čtverečních.

Za zmínku ještě stojí, že Ovečkin již má jednu ochrannou známku. Konkrétně jde o „THE GR8 CHASE“, což je oficiální název pro jeho snahu o překonání rekordu Wayna Gretzkyho v celkovém počtu nastřílených gólů v základní části NHL. V současnosti má na kontě 822 branek, zatímco kanadská „99“ nasbírala během své kariéry neuvěřitelných 894 gólů.

Nerozbitný ruský stroj jménem Ovečkin! Hvězdný útočník si chce zaregistrovat svůj památný výrok na ruském patentovém úřadě.
Nerozbitný ruský stroj jménem Ovečkin! Hvězdný útočník si chce zaregistrovat svůj památný výrok na ruském patentovém úřadě.