Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie v domě známé bruslařky: Zastřelil ji snoubenec!

Autor: OB

Sportovním světem otřásla šílená zpráva! Šampionka v in-line rychlobruslení Luz Mery Tristan (†60) byla zastřelena ve svém domě v Cali. Vrahem je její snoubenec Andrés Ricci (58), který byl policií zatčen u těla jeho snoubenky s pistolí v ruce. K vraždě se následně přiznal.

Matka pěti dětí vyhrála v roce 1987 Panamerické hry v závodě na pět tisíc metrů a štafetě. O tři roky později se pak stala první Kolumbijkou, která ovládla světový šampionát v in-line rychlobruslení.

Po ukončení své profesionální kariéry otevřela v roce 2006 sportovní centrum Luz Mery Tristánové, kde trénovali budoucí mistři světa v rychlobruslení, Daniela Mendozová, Rommy Muñoz, Sebastián Garcés a Johana Viverosová.

Bývalý rychlobruslař Elías del Valle nazval Tristánovou „Ikonou Kolumbijského bruslení“.

Jeden ze členů rodiny pak pro deník El País řekl „Přeji si, aby na ní bylo vzpomínáno za to, co všechno udělala pro Kolumbijský sport. Žádám vás o vaše uznání a doufám, že na ní po tomto incidentu nezapomenete“.

Tristánová byla nejprve provdána za Kolumbijského drogového barona Joaquína Valeciu, který byl však později odsouzen ke čtyřiceti letům vězení za prodej drog a praní špinavých peněz. Také musel zaplatit odškodné ve výši sto deseti milionů dolarů a uvedl, že mezi lety 1990 až 2003 exportoval ze země sto deset tun kokainu.

Po jeho uvěznění se začala stýkat právě s budoucím vrahem Andrésem Riccim. S ním se později zasnoubila a společně žili v Cali. Motiv vraždy zatím není známý. V následné prohlídce domu bylo nalezeno šest ilegálně držených zbraní patřících právě Riccimu. Ten je kromě vraždy obviněn ještě z nezákonného držení zbraní a obchodu s nimi.

Luz Mery Tristanová, který byla zastřelena svým snoubencem v domě v Cali.
Luz Mery Tristanová, který byla zastřelena svým snoubencem v domě v Cali.