Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tragická smrt olympijské plavkyně: Mrtvou ji našla čtyřletá dcera!

Autor: OB

Chtěla maminku a odhalila tragédii. Bývalá profesionální plavkyně Helen Smartová (†42), která v roce 2000 reprezentovala Velkou Británii na olympijských hrách v Sydney, zemřela ve spánku. Našli ji její teprve čtyřletá dcera, když si šla v průběhu noci lehnout k rodičům do postele. Příčina smrti zatím není známá.

Matka dvou dětí se zapsala do plaveckého povědomí, když v roce 1998 získala bronzovou medaili na Commonwealthských hrách v Kuala Lumpur. Následně získala stříbrnou medaili na evropském i světovém šampionátu a také si vybojovala místo na olympijských hrách v Sydney, které se konaly v roce 2000.

Poté, co Helen ukončila svou sportovní kariéru, se rozhodla učit na základní škole ve Wiganu, kde se později stala také ředitelkou.

"Měla moc ráda školu, zaměstnance, děti i rodiče. Byla tak hrdá na to, že dosáhla svého cíle a stala se ředitelkou školy. Neustále mi říkala, že si sama sebe nedokáže představit na jiné škole. Vzpomínám si, že ještě minulý týden říkala, že jejím cílem je dostat školu na co nejvyšší úroveň a že má ty správné zaměstnance, aby toho dosáhla!" napsal na svém Facebooku její manžel Craig Smart.

Matka zesnulé plavkyně také uvedla, že ještě den před tím byla Helen se svými dětmi venku na procházce a vypadala naprosto zdravě. Noc poté ji však našla v posteli mrtvou její čtyřletá dcera Heidi.

„Heidi se v noci vzbudila a šla si lehnout k rodičům do postele. Helen na to však nereagovala, tak upozornila svého otce Craiga, že nemůže vzbudit maminku. Ten jí řekl, že je asi moc unavená a ať jí nechá spát. Následně rozsvítil světlo a hned věděl, že došlo k tragédii,“ uvedla matka zesnulé atletky.

Ke smrti olympijské plavkyně se následně vyjádřil také její tatínek. „Byla naše štěstí. Vždycky jsme na ní byli moc hrdí. Pokaždé, když vstoupila do místnosti, tak ji celou rozzářila,“ uvedl na svém Facebooku.

Poctu své kamarádce na sociálních sítích vyjádřila také spousta ostatních plavců, kamarádů a zaměstnanců školy.

Helen Smartová zemřela ve svých třiačtyřiceti letech
Helen Smartová zemřela ve svých třiačtyřiceti letech