Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Děsivé chvíle pro legendárního cyklistu Cavendishe: Lupiči mu vyhrožovali smrtí!

Autor: ptr

Chvíle hrůzy si prožil jeden z nejlepších cyklistů poslední dekády Mark Cavendish (37). Přímo před jeho dětmi a manželkou mu lupiči vyhrožovali smrtí. Vše nakonec skončilo odcizením dvou velmi luxusních hodinek, ale rodina cyklisty naštěstí celý incident přežila.

Vše se seběhlo již 27. listopadu 2021 v noci. Skupinka pěti organizovaných lupičů si dům britského olympionika nevybrala náhodou. Gang šel najisto a přesně věděl, co chce. Cílil na luxusní hodinky Richard Mille, které dosahují ceny téměř 11 milionů korun za kus. Nakonec se jim podařilo odcizit dva kusy v celkové hodnotě cca 19 milionů korun. K tomu odnesli prázdný trezor, tři telefony a kufr Louis Vuitton.

Celé přepadení však bylo o mnoho horší díky okolnostem. V domě totiž byla celá rodina. Mark se v té době zotavoval ze zhroucené plíce a zlomených žeber po havárii, takže manželka vstala, aby prozkoumala hluk, který vycházel z přízemí. Myslela si, že její syn Finnbar (16) vstal a něco převrátil.

„Když začala sestupovat po schodech, uvědomila si, že k ní běží lidé. Otočila se, běžela zpátky nahoru a křičela na manžela, aby šel do ložnice. Pan Cavendish se pokusil najít panický poplach. Při tom se na něj dva z útočníků vrhli a začali ho bít pěstí a požadovali, aby vypnul alarm. Jeden vytáhl nůž a vyhrožoval, že ho ‚probodne‘ před jeho dětmi,“ vypověděl zástupce Edward Renvoize před soudem v Chelmsfordu.

Identifikováni zatím byli tři z pěti zlodějů. Romario Henry (31) a Oludewa Okorosobo (28) svou účast na loupežném přepadení popírají, ale třetí muž, Ali Sesay (28), svou vinu přiznal. Jeho DNA navíc byla nalezena na jednom z odcizených telefonů, který lupiči zahodili.

Britský cyklista Mark Cavendish s manželkou Petou
Britský cyklista Mark Cavendish s manželkou Petou